Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Търсят се ученици от Софийска област за стипендианти в университети на Джянси

По силата на меморандума за разбирателство и сътрудничество в областта на образованието между Софийска област и китайската провинция Джянси, пет ученици от Софийска област ще получат стипендии за обучение в Университет по земеделие (http://www.jxau.edu.cn), Университет по финанси и икономика (http://english.jxufe.cn/) и Университет  Нанчанг (http://english.ncu.edu.cn/).

Отпуснатите стипендии са:

25 000 китайски юана на човек годишно за докторска или магистърска степен.

20 000 китайски юана на човек годишно за бакалавърска степен.

6000 юана на човек годишно за обучение половин година.

Стипендиите включват такси за обучение, учебници, такси регистрация, настаняване. Студентите се оценяват ежегодно и ако са се представили добре през първата година на обучение, се отпуска за следващата година.

За Университета в Нанчанг през първата година се изучава задължително китайски език, другите университети са с преподаване на английски език.

Кандидатите трябва да изпратят следните документи на sofoblast@ government.bg: Автобиография, мотивационно писмо, диплома или академична справка /в случаите, когато дипломата не е издадена/ за завършено средно образование; сертификат за владеене на английски език; кандидатите може да са завършили средно образование в годината на кандидатстване или в предходни години.

 Постоянният или настоящ адрес да е в населено място от Софийска област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *