Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В деня на родилната помощ, в общинска болница-Ботевград, бе дарено покривало за кувьоз

На днешния ден – 21 януари, празнуваме Деня на родилната помощ – Бабинден. Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките. По този повод днес от 11ч. децата от ДГ „Синчец” поздравиха лекарите, акушрите и медицинските работници във фойаето на МБАЛ – Ботевград.

На тържеството присъстваха и зам. кметът на Община Ботевград Борис Борисов и г-жа Стефка Граматикова-Секретар на Община Ботевград. Малчуганите пяха песнички, рецитираха стихотворения, танцуваха и споделиха своите теории за раждането на бебето. Спазвайки традицията последва традиционен ритуал. Децата измиха ръцете на д-р Георги Шуманов, началник на акушеро-гинекологичното отделение.

Г-н Борисов изчете поздравителния адрес от името на кмета на Община Ботевград – Иван Гавалюгов.

„Най-ценният дар за всички нас е животът, който имаме благодарение на вашите златни ръце и безценни грижи. Вие сте хората, които превръщат пътя на бъдещите родители в незабравимо и съкровено преживяване. Вие притежавате богатството най-малките и невинни същества да поемат първите си глътки въздух! Всички Вие сте олицетворение на живота, грижата, любовта и всеотдайността! Пожелавам Ви през 2020г. Да бъдете здрави, усмихнати, обичани и ценени от Вашите близки и всички хора, които срещате, изпълнявайки благородната си мисия!”. „От доста дълги години демографската криза в страната е факт. Вярвам и съм убеден, че Вие сте едно от условията този процес да бъде обърнат. От своя страна Община Ботевград ще направи всичко възможно да създаде нужните условията в нашата болница, за да може все повече родители да избират това да бъде мястото, където техните рожби ще проплачат за пръв път. Пожелавам на всички нас през всеки ден на 2020г. поне по едно бебе да проплаква в нашата болница!”, каза г-н Борисов.

На болницата бе дарено покривало за кувьоз. Осигурено е от координаторът на кампанията „Капачки за бъдеще” за Ботевград – Галя Дикова. Нека припомним, че кувьозът бе дарен през 2018г. на МБАЛ – Ботевград благодарение на кампанията „Капачки за бъдеще“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *