Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ще бъде спряно водоподаването на 28 януари, заради отстраняване на 3 сериозни аварии

Налага се спиране на водоподаването от „Напоителни системи“ към „ВиК София област“ във вторник (28 януари), за да могат да бъдат отстранени три сериозни аварии. Това съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов по време на редовния си брифинг днес с медиите.

От „Напоителни системи“ изразяват готовност авариите да бъдат отстранени в рамките на 24ч. Възможни са затруднения при водоподаването на високите етажи на блоковете през вторник и сряда.


„Констатирани са сериозни течове при проверки на състоянието на ифраструктурата на Напоителни системи. Течовете са от отдавна, но поради намаленото количество на водите в язовир „Бебреш“ и максималното желание водният ресурс да бъде спестен Напоителни системи предприемат действия по случая“,съобщи кметът Гавалюгов. По думите му спирането на водоподаването от язовир „Бебреш“ към“ Вик София област“ вероятно ще доведе до известни затруднения с водоснабдяването в Ботевград. Разбира се, прави се всичко възможно тези затруднения да са минимални и по възможност да не се усетят. За да бъдат отстранени авариите тръбата от язовира трябва да бъде изпразнена, а след това напълнена отново. Това, естествено, отнема известно време. Предприети са съответните мерки от страна на ВиК да компенсира частично липсата на приток на води от язовир „Бебреш“, но не може да се гарантира, че няма да се усети затрудняване на водоснабдяването на определени места.“, каза кметът на Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *