Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Избрана е комисия за бедствия и аварии към Общински съвет- Ботевград

Във връзка с промените в Закона за защита при бедствия и съгласно §56 от Преходните и заключителните разпоредби е необходимо създаването на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия. По този повод кметът на общината Иван Гавалюгов предложи днес на Общински съвет да бъдат избрани 4-ма съветници, които да бъдат включени в състава на Общинския щаб за изпълнение на общински план за защита при бедствия.

Към Общинския щаб могат да бъдат включени и членовете на съвета по чл.65а, ал.1 са заместник-кметовете на общината, главният архитект на общината, представители на общинския съвет, ръководители на структурите за спешно реагиране, юридически лица, включително юридически лица с нестопанска цел, и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.

След няколко отвода, които си направиха предложени съветници, Общински съвет даде съгласие в щаба за намаляване на риска от бедствия да бъдат включени четирима общински съветници, както следва: Йордан Арбов (ПП МИР), Кирил Руневски (ПП ГЕРБ), Цветан Миньовски (КП Алтернатива на гражданите) и Йонко Ненче(ПП МИР).

Преди гласуване на комисията от Общински съвет, председателят на Постоянната комисия „Сигурност и обществен ред“ Дамян Маринов бе предложил имената на Йонко Ненчев, Любчо Василев, Цветан Миньовски и Иван Николов. Поради отсъствие от заседанието на Любчо Василев, неговото име бе изключено от комисията. Иван Николов даде отвод. По предложение на д-р Веселка Златева от БСП местата бяха попълнени от Руневски и Арбов. В залата бяха предложени и други имена – на д-р Георги Канзов и Лили Димитрова. Те също си направиха самоотвод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *