Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Бившият към настоящия кмет: „Програмата на общината е всеобхватна!“

По време на вчерашния дебат по „Програмата за управление на община Ботевград мандат 2019-2023“ в Oбщински съвет-Ботевград бившият кмет и настоящ общински съветник Георги Георгиев се обърна към настоящия кмет и бивш общински съветник Иван Гавалюгов, като определи програмата като „всеобхватна“. „Не виждам какво и да е в нея пропуснато… стига да се изпълни!“-заяви Георгиев. Той подчерта, че е важно да бъдат подредени приоритетите.

Първото му предложение бе градоначалникът да помисли за ново гробище, тъй като в момента се копаят стари гробове. То не бе подложено нито на дебат, нито на гласуване.

На второ място бе засегната инфраструктурата в селата на общината – „В Трудовец, ако отидете, не да стоите пред компютъра и да гледате кой минава и на кое кръстовище, ще видите, че Трудовец е като бомбандиран! Хубаво е да се асфалтират поне 7-8 улици. Така е и във Врачеш. Никой не подценява велоалеята! Тя е включена – в петия Ви мандат може и велоалея да се предвиди. Ама главната улица е станала на решето… В изнесено заседание обещахте на врачежани тротоари? В Рашково – знаем, че не обичате Рашково, но в селото живеят 120 човека. 45 дена в центъра на Рашково багер е изкопал ендъци – да скриеш ТИР-ове! Какво са виновни тия 120 човека, че Вие не обичате Рашково? В Новачене – ще падне моста в центъра на селото!“ В отговор на всичко това кметът Гавалюгов прие общината „да опне“ две улици в Трудовец.

В края на дебата Георгиев обяви: „Ако 10% от тази програма Иван Гавалюгов изпълни 2023 година, и го не сменят, аз лично ще кажа в тази зала, че сте герой! Ако Ви сменят – следващият ще е герой, стига да изпълни 10% от тази програма. Това са много неща!“

На проведеното гласуване всички присъстващи общински съветници, включително Георгиев и колегите му от ДИБО, подкрепиха програмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *