Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Гавалюгов: „Явявам се медиатор в комуникацията на „ВиК – София“ и „Напоителни системи“!“

Намалелият воден обем в азовир „Бебреш” е изключително актуална тема през последните седмици, а вината за ситуацията се прехвърля от институция на институция.  

„Между „Напоителни системи” и „ВиК – София” има изключително лоша комуникация. Аз се явявам като медиатор в тяхната комуникация и считам това за изключително неудачно и неподходящо за един кмет. Постоянно съм свидетел на обвинения за това кой е виновен за силно намалелия воден обем в язовир „Бебреш”. През тази седмица всички станахме свидетели на отстраняването на три сериозни аварии. Количеството вода, което се губи поради тези аварии не може да бъде точно определено, но по данни от „Напоителни системи” то е сериозно.”, каза кметът на Община Ботевград.

Градоначалникът сподели, че до него достигат много видеоклипове и снимки на места от мрежата на „Напоителни системи”, на които изтича вода. „Не знам защо тази информация достига само до мен. Сезирал съм и „ВиК – София” и „Напоителни системи” за въпросните течове. Оказа се, че част от тях са източване на вода, постъпила в тръбите в резултат на източването на обема на тръбите във връзка с авариите, а на други места това са технологични течове, които са умишлено оставени.”, заяви г-н Гавалюгов.

„Бил съм на терен при отстраняването на въпросните аварии. Общината е подпомагала и логистино, и с техника отстраняването на тези аварии. Искам да благодаря на хората, които бяха ангажирани пряко с отстраняването на тези аварии – служителите на „Напоителни системи”, пожарникарите от Районната служба ПБЗН, служители от БКС и ВиК. Реално това са хората, които бяха в калта и се мокреха в неблагоприятните атмосферни условия. Никак не е приятно в 22:00ч. да си мокър и да отстраняваш авария, знаейки, че си притиснат от времето, защото един цял град е останал без вода! Надявам се, че това ще спомогне за запазването на водните количества в язовир „Бебреш”.”, зяви кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *