Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учредиха официално фен клуб на БК“Балкан“

Вчера бе учреден официално фен клуб на баскетболния „Балкан“. Ето какво разказа за читателите на Botevgrad.news г-н Видин Велчев, който е председател на новорегистрирания клуб:

По начало идеята се зароди може би лятото на 2017 година, поне тогава за пръв път се спомена, но само на думи. През ноември 2017 за пръв път 12-15 от феновете се събрахме по този повод, да обсъдим евентуално какъв е начина да регистрираме официален фен клуб. На сбирката беше поканен и юрист, който да ни обясни от професионална гледна точка как стоят нещата. Въпреки че повечето одобриха идеята, така и не се решихме да я задействаме на практика. Миналото лято се събрахме повече фенове с цел осъществяване на идеята, като тази сбирка бе записана в последствие като учредително събрание на сдружението. Дори още от тогава започнахме неофициалното съществуване на фен клуба, т.е. въпреки че още не беше регистриран официално, започнахме да събираме членски внос от всички желаещи да бъдат членове. Идеята ни беше до септември регистрацията да е факт, но нещата се проточиха по-дълго от очакванията. В средата на януари 2020 вече си казахме, че е време да го направим и задействахме нещата сериозно, за което много спомогнаха някои от феновете, които работят професионално като юристи. След като подписахме необходимите документи, самата процедура по вписването стана за 2 дни и така на 30.01.2020 вече е регистриран фен клуба с официалното име: Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Клуб на привържениците на „Баскетболен клуб Балкан“

Председател: Видин Велчев
Зам. Председател: Цветан Барбушев
Членове на УС: Андрей Пейовски, Анатоли Йорданов, Николай Христов
Учредители: гореспоменатите 5 + Мария Димитрова, Петър Петров

Към момента фен клубът има 31 члена, а Видин Велчев обясни и каква е процедурата за желаещите да станат членове:

Всеки желаещ може да бъде член на фен клуба. На учредителното събрание бяха взети няколко решения:
Таксата за членски внос от всеки от членовете е 10 лв на месец.
Календарната година е образно разделена на 4 тримесечия
1 тримесечие – юли, август, септември
2 тримесечие – октомври, ноември, декември
3 тримесечие – януари, февруари, март
4 тримесечие – април, май, юни

Минималния „пакет” за членския внос, който може да се плати е три месеца, т.е. не може да се плаща месец за месец, може човек да плати примерно за 6 месеца или за цяла година накуп, но минималния брой месеци, за които може да плати е 3 (едно тримесечие). Плащането е предварително (до края на септември трябва да се плати второ тримесечие /окт – дек/ ). Ако човек иска да стане член на фен клуба по време на сезона, трябва да заплати всички месеци до този момент (примерно ако иска да се включи февруари трябва да плати за първо, второ и трето тримесечие – 90лв)

Привилегиите за членовете на фен клуба са:

  • По-ниска такса за път при гостуванията на отбора
  • По-евтина сезонна карта за домакинските мачове

Официалната регистрация и откриването на банкова сметка на сдружението дава правото на дадена фирма, желаеща да спонсорира фен клуба, да го направи по законов път. При евентуални финансови постъпления в касата на фен клуба, ще има още привилегии за членовете. Например още по-ниски такси за гостуване и за сезонни карти, по-евтини тениски, анцузи и други фен-артикули, както и други привилегии, идеи за които ще възникнат в последствие.

Не на последно място има идея на фен клуба да участва дейно в социалния живот на Ботевград. Да се организират благотворителни събития свързани със спортна дейност.-добави още Велчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *