Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ботевградчанка написа писмо до ген. Мутафчийски и правителството

Млада ботевградчанка се обърна с писмо до ген. Мутафчийски и правителството, с което изразява несъгласието си с редица обстоятелства, породени от извънредното положение в страната. Жената пожела анонимност, но нейното писмо би могло да даде повод да се замислим за нейните предложения и доколко биха били осъществими. А може би нейното писмо описва реалната картина за пандемичната обстановка, за която нито една държава от ЕС не бе подготвена?!

Публикуваме текста на писмото без редакторска намеса:

„Ген. Мутафчийски! Пиша Ви във връзка с извънредните мерки въведени в държавата. Бих искала да попитам – защо вместо да се глобяват и без това бедните и изнемощели българи, и да се отнема работата им, съответно и имущество, не се направят изолирани пунктове във всеки общински град, където да се преглеждат безплатно хора със съмнения за коронавирус? Защо не се освободят няколко хотела, където да се изолират заразените с леки и средно тежки симптоми? И без това туристическия бранш и хотелиерите не работят. Защо ни карате да плащаме безумни суми за маски… защото, моля Ви, допуснете, че на средностатистическия българин, който работи за минимална заплата 610 лв, след всички удръжки му остават около 440 лв. Не може да си позволи 7 лв за две маски? Та това са 6 хляба! Разбирате ли? Защо държавата изисква, но не дава? Защо тези така необходими и животоспасяващи маски освен, че не са налични навсякъде, не са дарени от държавата на гражданите? Надявам се всички, които сте в Щаба да осъзнавате реалната опасност от озверяването на етническите малцинства, които вече говорят, как щели да разбиват хранителни магазини, ако са гладни. Защо полицаите глобяват всичко, което мърда по центъра на София, но никой в Ромските махали? Това г-н грнерале геноцид ли е? Защо за Бога си изтрихте очилата с маската? Нали разбирате, че хората се страхуват повече от глада, отколкото от вируса и все повече хора започват да виждат цялата картина? Защо няма маски, ръкавици и защитни облекла за всички лични доктори или и те да си купят? Вие подигравате ли се с тях? Защитно облекло на 35 години?!

Това не е гневно писмо и не е насочено само и лично към Вас, а към цялото правителство. Давам Ви идея – нека полицаите вместо да глобяват хората да им измерват температурата с термометри от разстояние и да ги придружават при необходимост до изградените извънболнични пунктове за изследване, ако има нужда. Нека полицията бъде наистина в помощ на населението – температура може да се мери и пред хранителни магазини и аптеки. Не са ли това по-адекватни мерки? Отколкото да си зарежем възрасните роднини, които са на 150 – 200 км от нашето населено място, нямат автомобил и не могат да отидат дори пенсията да си вземат в близкия общински град. Защото как да намерят декларация след като нямат нито компютър, нито модерен телефон. Нали разбирате колко е безумно да ги оставим да умрат от глад, за да ги предпазим от коронавирус?
А тези чиято пенсия е минимална как да си купят маска?
Някой от щаба и управляващите има ли родители и сърце или сте спокойни, защото за Вас всичко е позволено?

Обичате ли народа си господа? Има ли начин мерките да са наистина в полза на българите и консумативите да бъдат безплатни? Защото нали се учим от големите – Австрия, Германия и т.н, нека наистина се научим от тях да обичаме народа си и да му помагаме. Все пак затова сте там!

И защо продължава да се вкарва този боклук в България? Той не е ли заразен или не се вкарват медицински отпадъци?
Много въпроси защо имам да задам, но едва ли ще получа отговор…
За мен това започва да се превръща в безумие. Наистина нека бъдете в помощ на хората. Много е неадекватно да се сложи човек под карантина с цялото си семейство и вместо един да имате 3- 4 нови случая или това е целта?
Моите уважения, нямам нищо против Вас, просто помислете за наистина адекватни мерки, които да бъдат в помощ на медици и граждани.
Повярвайте ми, хората се страхуват от глада повече и знам, че го знаете, и сигурно сте подготвени за бунтовете, които предстоят.
Направете нещо добро за народа си, обичайте го този народ!!!И моля Ви, бъдете пример за него!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *