Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В извънредното положение не се посвениха да окрадат възрастната зъболекарка – д-р Иванка Василева от Трудовец

На 3 април 2020г  (петък) около 23.00ч, в частен дом в село Трудовец, бе извършена кражба на голяма парична сума.

Къщата се намира на  ул. „Трети март“ 29, а в нея живее д-р Иванка Василева – зъболекар.

По данни от Пресцентъра на ОДМВР по случая са подадени два сигнала. Единият е изпратен още същия ден – за забелязано лице в дома на зъболекарката и втори сигнал няколко дни по-късно, на 6 април  – за установена липса на известна сума пари. Възрастната жена живее сама, но поради извънредното положение в страната, за нея се грижи внучка й. Това става ясно от информацията на сина на д-р Василева, публикувана на Фейсбук профила му, а откраднатите пари са били на дъщеря му.

Ето какво написа в социалната мрежа сина на д-р Иванка Василева – Милен Джановски:

„Снощи …..пълничък, синеок трудовчанин е влязъл в къщата на майка ми, д-р Иванка Василева на ул. „Трети март“ 29. Дебнал, крил се ,чакал, откраднал парите на дъщеря ми, която сега се грижи за болната ми майка. Случаят е регистриран на 112. Но, драги ми съселяни, в момент като този, в който всеки от нас се нуждае от подкрепа, за да преминем през тази чума, е нормално да влизаш и крадеш от къщата на възрастна жена??? Късмет, че не е направил нищо на близките ми. Сега е време всеки, който може да търси и помага на възрастните хора, НЕ КРАДЕТЕ от тях! Крадецът не е циганин! Нашите родители не заслужават това!“, призовава Джановски с голяма болка в сърцето.

По случая работят криминалисти за установяване самоличността на извършителя, съобщиха за  botevgrad.news от ОДМВР-София област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *