Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пaциентски монитори и едноканални перфузори ще закупи Общината за болницата

Това е първото решение на комисията, която бе назначена от кмета Иван Гавалюгов да контролира и управлява средствата по откритата от общината дарителска сметка за подпомагане дейността на МБАЛ – Ботевград и социалните заведения на територията на общината в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.

Днес, 7 април 2020г., се проведе първото заседание на комисията, назначена със заповед №ОА – 349/02.04.2020г. на кмета на община Ботевград. Да припомним, че в нейния състав влизат: председателят на ОбС – Ботевград и още четирима съветници от всички групи, представени в местния парламент, както и петима представители на Общинска администрация.

На заседанието на комисията присъстваха още кметът на общината и управителят на  МБАЛ – Ботевград – д-р Пламен Китанов, който всъщност представи като най-спешна нужда на болничното заведение именно закупуването на 6 броя пациентски монитори за наблюдение на жизнените показатели на пациенти в по-утежнено състояние, както и 6 броя едноканални перфузори за контролирани автоматично вливания на лекарствени средства и електролитни разтвори. Необходими са също така и два медицински аспиратора.

По предварителни проучвания, събраните до момента в дарителската сметка почти 30 000 лв. едва ли ще стигнат за покриване цената на тази апаратура, затова ръководството на община Ботевград призовава всички, имащи възможност и желание да помогнат граждани и фирми, да се включат в дарителската кампания.

Към момента МБАЛ – Ботевград е подсигурена с предпазни защитни средства и дезинфектанти, което е факт благодарение също на дарители – фирми и частни лица, за което вече сме ви информирали.

Дарителска сметка на Община Ботевград:

IBAN: BG93FINV91508404348306

BIC: FINVBGSF

Код за дарения от страната:  445100

Код за дарения от чужбина: 445200

При необходимост на дарителите ще се издават свидетелства за дарение.

Община Ботевград приема и дарения под формата на дезинфектанти, защитни средства – маски, шлемове, костюми и др. Даренията се приемат на адрес: гр.Ботевград, пл.Освобождение 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *