Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Двама служители, изпратени от Община Ботевград, ще следят за спазването на противоепидемичните мерки в „Кауфланд“

dav

Днес кметът на община Ботевград има среща с управителя на магазин „Кауфланд“ . Целта на срещата е да бъдат обсъдени мерките, които са предприети до момента за спазване на всички противоепидемични указания  и разпоредби.

Община Ботевград е направила необходимата организация да има присъствие на двама служители, изпратени  от общинската администрация през цялото работно време на магазина. Те ще контролират външно достъпа до най-големия хранителен магазин в общината, където  има обичайно  струпване на много хора. Това няма да бъдат доброволци, които общината вече изпраща пред аптеките, а ще са съвсем други лица, съобщи кметът Иван Гавалюгов, по време на редовния си брифинг с местните медии.

„Предстоящите празници при всички положения ще повишат пазаруването в тази  голяма търговска верига. Искаме да имаме, не просто по сигнали, пряко да наблюдаваме начина на пропуск на клиентите, начина на спазване на противоепидемичните мерки вътре в магазина и около него. Днес вече ще имаме  изпратени служители от Община Ботевград, които ще контролират този процес. Знам , че има създадена организация, но не знам дали се спазва постоянно всеки да влиза с количка“, добави кметът.

Стана ясно, че на територията на Зеленчуковия пазар в Ботевград, обичайно има струпване на хора в днешния пазарен ден. Според сигнали, там хората не спазват отстоянието от 2м, което бе въведено като задължително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *