Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отпада Синя зона в Ботевград до края на извънредното положение

dig

Двадесет и шест общински съветници в Ботевград гласуваха днес да отпадне кратковременното платено паркиране  Синя зона в центъра на Ботевград. Предложението се внася за вотри път в Общински съвет, а днес то бе направено от общинския съветник Дамян Маринов. Отмяната на Синя зона ще бъде до края на извънредното положение в страната, както поиска Маринов в предложението си.

„Основанието ми е, че в това извънредно положение всеки гражданин идва до центъра на Ботевград за нещо конкретно и си тръгва веднага – дали до маркета, дали до общинската администрация. Мисля, че не е редно да събираме в такъв момент такса за паркиране от гражданите“, мотивира се общинският съветник от ПП МИР.

Подобно предложение бе направено преди две сесии от Лили Димитрова, но тогава кметът не я прие. Днес обаче той даде съгласие с мотив, че вече има приета докладна записка, свързана с извънредното положение. „Отпадането на събиране на тази такса трябва да бъде в резултат на решение на Общински съвет- Ботевград, така че аз няма против. Мисля, че трябва да облекчим разходите на гражданите“, заяви градоначалникът пред съветницитъе, които днес заседаваха извънредно.

На сесията бяха спазени противоепидемичните мерки. Всички съветници бяха с маски и бяха позиционирани на 2м отстояние един от друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *