Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

УНСС въвежда първата по рода си система за провеждане на изпити за кандидат-студенти онлайн.

Системата е базирана на изкуствен интелект, има пълна автентификация за доказването на самоличността на кандидат-студентите, с възможности за криптиране и цифрово подписване на оценките от приемните изпити. Тази система е съобразена с най-новите дигитални технологии и гарантира пълна сигурност на кандидат-студентската информация, съобщават от УНСС.

От там уточняват какви ще са стъпките за кандидатствате. Първата от тях е за подаването на документи: онлайн – в Центъра за прием на документи в УНСС; в регионалните бюра за прием на документи в страната. При втората стъпка кандидат-студентите трябва да изберат по какъв начин ще кандидатстват – може да се кандидатства с оценка от матура; има възможност за явяване и на онлайн кандидат-студентски изпит, както и на изпит на хартиен носител, ако епидемиологичната обстановка го позволява.

Предварителните кандидат-студентски изпити в УНСС ще се състоят онлайн след 20 юни, а редовните изпити (онлайн или на хартиен носител) – през юли.

От висшето училище призовават „кандидат-студентите да станат част от юбилейния випуск – 100, на УНСС“. През новата учебна 2020/2021 година Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи стогодишнината от създаването си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *