Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Оценка за представянето на БК Балкан в сеозн 2019-2020 бе дадена на пресконференция от кмета Гавалюгов, Йовица Арсич, Михаил Михайлов и Видин Велчев

Заключителна пресконференция на БК Балкан за сезон 2019-2020 като шампион във временното класиране се състоя днес в зала „Арена Ботевград“ от 12.00ч. Пресконференцията се състоя и по повод предсрочното прекратяване на сезона заради пандемията от коронавирус.

Направени бяха оценка и анализ на сезона. Отношение взеха президентът на БК Балкан Михаил Михайлов, кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, старши треньорът Йовица Арсич и  председателят на Фен клуб „Балкан“ Видин Велчев.

Равносметка за представянето на БК Балкан даде всеки един от тях.

„В началото на сезона привлякохме главната част от състезателите, някои от тях си заминаха миналия сезон в последния момент. Имахме трудно начало на сезон 2019/20, но в течение на времето нещата се подобриха и в най-важните мачове, показахме най-добра игра. Смятам, че участието ни във вътрешното първенството беше успешно. Не съм доволен от решението на БФБ за начина, по който се прекрати първенството, защото не е нормално просто така да изтриеш труда на хората, които са изиграли 20 мача. В края на сезона станахме още по-добри. Надявам се в следващия сезон да сме още по-добри.“, заяви старши треньорът Арсич. Относно въпрос за предстоящия формат на първенството сръбският наставник сподели , че в момента няма яснота, защото няма становище на УС на БФБ: „Ще е сложно да се направят 4 завъртания, ако има 12 отбора, и с европейски турнири ако се играят, не знам как ще се направи календарът. Нашето предложение за Лятна лига не бе възприето сериозно, а не виждам какво по-добро може. Ще е хубаво да се играят четири завъртания, но е много възможно в септември още да не може да се влезе в залите и да не могат да се провеждат мачове.“ 

Президентът на БК Балкан, Мишо Михайлов, даде висока оценка на прекратеното първенство. „ Вървяхме безапелационно първи в класирането. Завзехме лидерската позиция и не я изпуснахме до последно, разбира се на базата на добрата работа на треньора и играчите‘, заяви Михайлов. По думите му Балкан е бил най-силен в турнирите. Според него точно, когато се е получило най-доброто комплектоване на отбора, се случи прекъсване на първенството.

Отчитаме високата летва от предходния сезон. Ботевград е най-баскетболния град и очакванията на хората е да вървим нагоре“, така започна своята оценка кметът Гавалюгов за успехите на БК Балкан. Той припомни, че голяма част от състава на отбора е променен от миналогодишния. В началото на сезона, когато бе Суперкупата, клубът е изпитал неудачи в селекцията. До шестия кръг, до мача с Левски-Лукойл, БК Балкан е с нито една загуба. Единствената така ва е домакинската среща с Берое, припомни кметът. „До прекратяване на първенството Балкан е заемал винаги първото място и в това отношение не можем да не сме доволни от резултатите, които показахме“, подчерта Гавалюгов. Относно участието в европейските турнири и във  FIBA CUP по думите му отборът не успя да се представи на нивото, на което можеше да се представи.  

Как видяха феновете баскетболната година? Това каза Видин Велчев. Той припомни, че е минал един месец от дискусиите, дали да бъде обявен нулев сезон. „Феновете никога не са обективни. Дали ще е шампион този или онзи служебно, остава в историята. Не е ли спечелена с мачове една титла, тя не е така сладка за феновете“, каза председателят на Фен клуб „Балкан“. Той изрази благодарност на клубното ръководство, на треньорския щаб, на играчите, защото „нека да не забравяме, че силни мачове в този град винаги ще има“. Според него, дали е силен или слаб сезонът, феновете и обществото трябва да са благодарни, че има отбор. В началото на сезона той определи отбора като не много добър, имало е проблеми със селекцията, но след две завъртания борбата за Купата на България е дала своите резултати. Той даде положителна оценка на играта на отбора, който стана пръв в класирането, въпреки трудностите.

1 коментар на “Оценка за представянето на БК Балкан в сеозн 2019-2020 бе дадена на пресконференция от кмета Гавалюгов, Йовица Арсич, Михаил Михайлов и Видин Велчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *