Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът на Литаково и шефът на РУ на МВР-Ботевград се договориха за засилено присъствие на Жандармерия и полиция в селото

Тристранна среща се състоя вчера, 28 април от 13.00ч, в сградата на Община Ботевград, по повод зачестилите криминални прояви в с.Литаково.

Кметът на общината Иван Гавалюгов и кметът на Кметство Литаково Пешо Младенов се срещнаха с Главен инспектор Красимир Кирилов (директор на РУ на МВР-Ботевград), като в хода на разговорите бе договорено засилено полицейско присъствие в селото. Срещата се състоя по инициатива на кмета Гавалюгов.

В рамките на един месец бяха извършени три тежки криминални деяния. Да припомним, че на 25 април бе жестоко пребит 20-годишен младеж, на 21 април възникна масов бой между две ромски фамилии, а на 4 април бе прегазен 40-годишен мъж.

Тримата се договориха в часовия пояс от 20.30 ч и 22.30 ч да има засилено полицейско присъствие в селото и особено около магазините, където се предполага посещение на повече хора. През деня пък автомобили на Жандармерията ще патрулират в цялото село.

Кметът Пешо Младенов заяви пред репортер на botevgrad.news, че до мярката се стигнало, след като младежи стартирали подписка за по-добър живот в селото, в която се включили и голяма част от жителите в ромския квартал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *