Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов за решението на ВАС: Радвам се, че съдът прояви обективизъм

„Многомесечна сага, която бе много шум за нищо или казано по друг начин – демокрацията в Ботевград е победила“.

Така кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов коментира окончателното решение на Върховния административен съд, с което обезсили решение №102 от 20.01.2020 на Административен съд София – област, с което бе отменен отказът на ОИК – Ботевград да прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.

„Всеки може да  тълкува решението по свой начин, аз умишлено го тълкувам в двете крайности. Приемал съм го съвсем нормално и спокойно. Лично аз не съм бил много развълнуван от тези събития. Но наблюденията са ми, че доста хора бяха развълнувани, възмутени дори в някои от епизодите на този сериал, който продължи може би година с конфликта на интереси, с решенията на един съд, на втори съд, с решенията на Общинската избирателна комисия, после отново Административен съд, Върховен административен съд“, коментира още кметът Гавалюгов. Според него се сложи  точка на  сериал, на който ботевградчани гледаха и  се вълнуваха. „Едни се радваха, други плакаха, но всичко приключва, според мен, по един добър начин – позитивен и мисля, че могат да се успокоят доста хора – и от единия, и от другия лагер“, добави той.

Кметът изрази мнение, че за него и за общината нещата продължават да се развиват по начин, по който са били замислени.

Аз съм удовлетворен затова, че някои въпросителни, които битуваха в съзнанието на много хора и по някакъв начин се отразяваха на дейността на общината, взаимоотношения с институции, контрагенти, вече са отпаднали. Те могат да бъдат те вече по-спокойни в устойчивостта на нашите взаимоотношения, което ще допринесе за едно по-благополучно развитие на намеренията, които искаме да реализираме в следващите няколко години. Това е краткият ми коментар, няма много конкретика в него. Аз мисля, че през изминалите месеци, говорейки за конкретните събития около този казус, не съм влагал някакви излишни емоции -нито положителни, нито отрицателни емоции. Мисля, че е справедливо решението. Радвам се съдът прояви обективизъм. Тезите, които  сме защитавали от самото начало в конкретния казус бяха всъщност такива, каквито и самият съд възприе“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *