Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Десислава Ахладова е номинирана за нов правосъден министър

Десислава Ахладова ще замени Данаил Кирилов на поста министър на правосъдието, предаде агенция БГНЕС. Проектът за персонални промени в Министерски съвет вече е внесен в парламента и ще бъде гласуват от депутатите на пленарното заседание в четвъртък.

Ахладова беше един от тримата заместици на бившия правосъден министър Цецка Цачева.

Именно тя беше назначена за временно изпълняващ длъжността министър на правосъдието, докато НС гласува оставката на Цачева.

След това тя остана зам.-министър на правосъдието и докато министър беше Данаил Кирилов.

Десислава Ахладова влезе в политиката от шефското място в административния съд в Перник. Преди това, в продължение на три години, е била началник на Районния съд в миньорския град.

Като зам.-министър отговаряше за дирекциите “Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др.

Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правосъдието на 26 август.

Той поиска да напусне правителството, само два дни, след като заяви, че управляващите дават сериозна заявка за промени в Конституцията.

Министърът на правосъдието подаде оставка

Преди месец Бойко Борисов забрани на правосъдния министър да изразява каквито и да е позиции чрез социалната мрежа Фейсбук.

Пред медиите след Националното съвещание на прокурорите и следователите в Бояна, Кирилов каза, че има списък от

250 члена на партията, които го наричат Барни Ръбъл.

Към момента на съобщението от правителствената пресслужба за подадената оставка, група във Фейсбук, озаглавена „Група на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл”, осмиваща министъра на правосъдието, наброяваше повече от 17 хиляди души.

Данаил Кирилов влезе в правителството през пролетта на 2019 г. Преди това той беше председател на правната парламентарна комисия. Мястото в правосъдното министерство зае след поредната вълна от оставки, предизвикана от скандала с имоти на партийни дейци и министри и оставката на Цецка Цачева.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *