Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Маргарита Пенева от ОУ“Н.Вапцаров“ с бронзов медал от международното състезание „Математика без граници“

Маргарита Илиева Пенева от  I „б“ клас в ОУ“Никола Вапцаров“-Ботевград се завърна с бронзов медал от  финалния кръг на международното състезание „Математика без граници“, която се състоя на 16 и 17 август в град Несебър.

„Математика без граници“ се провежда от есента на 2013 година. В състезанието за седми пореден път тази година взеха участие 690 участници от България. Още 930 участници от 18 държави се състезаваха в родните си страни: Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Эстония,  Казахстан, Киргизстан, Северна Македония, Малта, Нигерия, Руссия, Румъния, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан, Украйна и Филипините.

Турнирът е за ученици от 1-ви до 12-ти клас и е в 4 кръга. Маргарита Пенева успява да премине успешно и трите кръга през учебната 2019/2020 година, за да се яви на финалния кръг. Класен ръководител на Маргарита е Славка Ценова, която заяви, че ученичката се представя отлично по всички предмети в клас.

Първите три кръга от състезанието се проведоха дистанционно, като участниците се състезаваха или в училището, в което се обучават, или в училището – партньор за съответния град. Финалният кръг обаче изискваше присъствие. По регламент всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група, с продължителност за решаването му 60 минути. Броят на задачите в теста бе 20.

Ръководството на ОУ“Никола Вапцаров“ и класният ръководител поздравяват Маргарита Пенева и нейните родители за постигнатия успех!

2 коментара на “Маргарита Пенева от ОУ“Н.Вапцаров“ с бронзов медал от международното състезание „Математика без граници“

  1. Браво , Маргарита! Бъди честита! Бъди гордост за мама и татко ! Поздравления и за госпожа Ценова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *