Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Церемония по обявяване санирането на две жилищни сгради и ДГ“Кокиче“ в Ботевград, се състоя днес

Официално обявиха санирането на две жилищни сгради и ДГ“Кокиче“ в Ботевград

Стартира санирането и на блока над аптека „Здраве“ на бул.“Цар Освободител“ № 18 в Ботевград. Преди дни започна санирането на съседния блок , като дейностите в ДГ“Кокиче“ ще приключат до дни. Официално обаче бе дадено началото на реализация на проекта днес, от 11.15ч със символична първа копка. Проектът  „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в обществени и многофамилни жилищни сгради на територията на град Ботевград – етап 3” бе представен на пресконференция по- рано от 10.30ч, в сградата на общинската администрация.

Събитието (първа копка) се състоя на бул. „Цар Освободител“ – пред входа на блока до аптека „Здраве“. Общата  стойност на проекта  е 1 154 690.18 лв., от които: от ЕФРР: 981 486.67 лв., национално финансиране: 173 203.51 лв. Финансирането на проекта е осигурено от ОП „Региони в растеж” . Срокът е 11.09.2021 г.

След проведени обществени поръчки санирането се извършва от различни фирми, както следва: „Инженеринг Вас Строй“ ЕООД – Сапарева баня санира МЖС „Космос“, с адрес: бул. „Цар Освободител“ № 18 и ДГ „Кокиче“, кв. 169, ул. „Адриан Атанасов“ №10. ДЗЗД „Ахинора билд“ – София санира МЖС „Явор“, с адрес: бул. „Трети март“ № 83.

За всяка от сградите, включена в проекта, ще бъдат изпълнени следните дейности:

– мерките за енергийна ефективност, които са предписани в обследването за енергийна ефективност на всяка от сградите;

– дейности по конструктивно възстановяване/усилване, които са предписани в техническите паспорти на сградите;

– Съпътстващи строителни и монтажни работи, свързани с изпълнението на мерките за енергийна ефективност и възстановяване на първоначалното състояние, нарушено в резултат на обновяването;

–  Дейности за подобряване достъпа за лица с увреждания съобразно изискванията на Наредба № 4.

Предвидените мерки целят повишаване на класа на енергопотребление, увеличаване на енергийни спестявания и осигуряване на достъпна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *