Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

109 години от рождението на Тодор Живков

109 години от рождението на Тодор Живков се навършват днес. Датата бе тържествено отбелязана в Правец.

Празникът започна в 10 ч. пред паметника на държавния глава в градския парк, а половин час по-късно продължи в двора на родната къща на Тодор Живков. Там бе подредена изложба под надслов „Изкуство и традиции, пресъздадени в подарък”, която откри директорът на музея Таня Борисова.

Годишнината на Живков бе отразена от няколко национални медии, чиито представители присъстваха на празника. Сред тях бяха екип на bTV новините, екип на Канал 3, на предаването „Патарински лайф“ и др. Журналистите сами признаха, че интересът към личността и делото на Тодор Живков става все по-голям с годините.

Сред присъстващите на годишнината бе и внукът на Тодор Живков – Тодор Славков. На въпрос на praveshkiglas, как дядо му Тодор Живков би коментирал днешната ситуация в България, Тошко младши отговори така:“Направо би се обърнал в гроба, ако можеше да види какво се случва със страната ни и с народа й“.

На честването присъстваха кметът на община Правец Румен Гунински и общинското ръководство, общински съветници, представители на политически партии, общественици и много граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *