Марияна Николова: Русия е стратегически партньор на България в туризма

България и Русия разполагат с традиционно отлични отношения в областта на туризма, както на институционално, така и на експертно ниво. Русия е приоритетен туристически пазар за страната ни.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си в Москва с вицепрезидента на Асоциацията на туроператорите в Русия /АТОР/ Александър Сирченко, заместник генерален директор на туроператора TUI в страната.

„COVID-19 остави своя отпечатък върху туризма. Заинтересовани сме ограниченията да паднат между нашите страни и гражданите да могат  да пътуват, както и да се увеличават туристите, надявам се да спре спадът на руските туристи в България“, подчерта вицепрезидентът на най-голямата асоциация на руските туроператори Александър Сирченко.

„Има много причини за развитие и увеличение на  туристическия поток, страните ни са свързани“, подчерта той. 
Сирченко отправи искане за облекчаване издаването на визи и посочи, че от 1 януари Русия въвежда електронни визи за туристите от други страни и се надява и България да може да го направи. Той  настоя и за по-активна реклама на България на руския пазар и фокус върху другите видове туризъм – извън морския и зимния. 

„Министерството на туризма ще продължи да работи България да се реализира все по-успешно като целогодишно туристическо направление на руския пазар“, категорична бе Николова и заяви, че България е целогодишна дестинация, за чието популяризиране ще продължи да се работи в Руската федерация. 

„Българското правителство предприе навременни мерки, с които да облекчи максимално туристическия сектор и те имаха видим ползотворен ефект за бранша. Към днешна дата остава да възстановим туристическите посещения с Русия, което вярвам ще се случи максимално скоро и за което Министерството на туризма работи приоритетно“, заяви Марияна Николова.

България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), отбеляза министърът на туризма на България и обърна внимание, че на фона на световната карта от увеличаващи се случаи на заразени с новия коронавирус, България остава сред страните с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация.

„Русия е стратегически партньор на България в туризма. Министерството на туризма има отличното сътрудничество с отговорните за туризма руски институции, не само с федералния център, но и с администрациите и бизнеса от руските региони“, подчерта вицепремиерът и благодари за голямото признание за важността на страната ни за руския туристически сектор относно продължаването на асоциираното членство на Националното представителство по туризъм на България в Асоциацията на руските туроператори (АТОР).

Източнк: vesti.bg

1 thought on “Марияна Николова: Русия е стратегически партньор на България в туризма

 1. I think what you posted was very logical. However, what about this?
  what if you typed a catchier post title? I ain’t saying your information isn’t good, but what if you added a headline that grabbed folk’s attention? I mean Марияна Николова: Русия е стратегически партньор на България в туризма is a little vanilla.
  You should glance at Yahoo’s home page and note how they create article titles to grab people to open the links.

  You might add a related video or a pic or two to grab readers
  interested about what you’ve got to say. In my opinion, it
  might make your posts a little livelier. asmr 0mniartist

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *