Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трудовец е обгазен

Остра задушлива миризма се разнася във въздуха в долния край на Трудовец. Мизризмата идва откъм Гробищния парк и сметището. В сутрешните часове тя се е усещала леко, но в момента е доста силна. Хората се оплакват от гъста , задушлива мъгла. Най-вероятно става дума за горене на кабели или други промишлени и битови предмети.

Botevgrad.news информира еколога на общината Ева Нишева и отдел „Контрол по сигурността и обществения ред“. Според очевидци под сградата на Бутилираща компания „Горна баня“ (бившата „Ботевградска вишна“) има запален огън, от който пуши. Освен него на сметището горят две огнища. Наши читатели информираха, че пушек се носи и около казана за варене на ракия, в северозападната част на селото. Живеещи в тази част на селото са усетили задушливата мизризма преди няколко дни, отново вечер.

По-рано от Обществения ред съобщиха, че е имало сигнал за пожар в Трудовец, но не дадоха повече информация. Кметът на селото Еленко Иванов потвърди, че сметището е било запалено и пожарни коли са го угасили. В момента огнището тлее, а в утрешния ден служители на Пожарна служба-Ботевград ще го запръстяват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *