Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

77, 92% е избирателната активност в община Ботевград във вътрешно-партийния избор за председател на НС на БСП

77, 92% е избирателната активност в община Ботевград към 12.00ч от вътрешно-партийния избор за председател на Националния съвет на БСП. До момента са упражнили своя вот 240 от имащи право да гласуват 308 членове на БСП в общината. Вътрешно-партийният избор се провежда за първи път в партията. Изборният ден започна в 7.00ч и приключва в 19.00ч. Броят на Секционните избирателни комисии в община Ботевград са 8.

Кандидатите за председател на БСП са 5, като в интегралната бюлетина фигурират имената, подредени съгласно изтегления жребии – под № 1 – Валери Жаблянов, № 2 – Георги Тодоров, № 3 – Кирил Добрев, № 4 – Корнелия Нинова, и № 5 – Красимир Янков.

Георги Тодоров е направил отвод в законоустановения срок и членовете не могат да гласуват за него. Гласовете, подадени за Тодоров, ще се броят като недействителни, защото той официално се е отказал от участие.

100% активност в момента има в СИК-Новачене и мобилната СИК (Радотина, Рашково, Боженица и Липница). В СИК-Ботевград избирателната активност е 67% – до момента там са гласували 100 членове от имащи право 150.

Общият брой на социалистите в страната, които днес избират свой лидер са над 80 000.

Според ЦИК в БСП отказът от кампания на двама от кандидатите за лидер – Валери Жаблянов и Красимир Янков, не проваля вота.  Декларацията на Тодоров, и заявленията на Жаблянов и Янков дойдоха, след като бюлетините бяха излезли от печатницата и поели към червените организации.

Гласовете за Жаблянов и Янков  ще се отчитат като действителни, защото няма официален отказ от двамата за неучастие във вота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *