Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР:Разкрити престъпления в София област

Трима ихтиманци са задържани във връзка с грабеж в Самоков.

Около 21.10 часа на 28 септември 18-годишен младеж от с. Марица съобщил в полицията, че на ул. „Христо Максимов“ в Самоков е бил ограбен. Потърпевшият посочил, че след като насила му отнел мобилния телефон, мъжът се е оттеглил с лек автомобил „БМВ“ в посока Ихтиман. След незабавни заградителни действия, предприети от служителите на РУ-Ихтиман, автомобилът бил засечен и спрян. За срок до 24 часа са задържани водачът и неговите двама спътници, единият от които заподозрян като извършител на грабежа. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под наблюдението на районната прокуратура в Самоков.

42-годишен самоковец е обвинен за повреждане на чуждо имущество.

След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ-Самоков, жител на града е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 216, ал.1 от НК. В местно казино 42-годишният счупил монитора на игрален автомат. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване извършителя на съд.

Криминалисти разкриха поредна кражба на малолетен от Сливница.

Работата по случая започнала след сигнал от жител на Сливница, че велосипедът му е откраднат от междуетажна площадка на блока, в който живее. След бързи оперативно-издирвателни действия полицейските служители разкрили, че автор на престъпното посегателство е 13-годишно момче от града, стар познайник на инспекторите от Детска педагогическа стая. Малолетният предал обратно отнетата чужда вещ, а материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.Съобщение:

Около 11 часа на 28 септември в РУ-Етрополе постъпил сигнал за горяща плевня в с. Ямна. След потушаването на огъня е извършен оглед на местопроизшествието съвместно с експерт от РСПБЗН-Етрополе. Установено е, че е изгоряла селскостопанска постройка с около 100 бали сено, както и част от покрива на хранителен магазин. По първоначални данни причината за възникването на пожара е късо съединение на електрически проводници от електропреносната мрежа, преминаващи непосредствено над постройката. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *