Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Сдружение МАГ-Ботевград проведе срещи по проект „Мотивация на млади роми за участие в публични политики на община Ботевград“

В рамките на месеците октомври и ноември Сдружение „Местна активна група“ (МАГ)- Ботевград започна провеждане на срещи с млади роми в кварталите в Ботевград и селата Врачеш, Литаково, Трудовец, Скравена и Новачене.  Срещите бяха осъщветвени във връзка с  проект „Мотивация на млади роми за участие в публични политики на община Ботевград“. Младежите са на възраст от 16 до 29 години, които са ученици или студенти.

Целта на срещите бе идентифициране на млади хора от общността, които да сформират група, която ще премине поредица от обучения, след което ще извършат оценка на нуждите по населени места, свързани с актуални проблеми на живеещи в кварталите. Предстои обучение за правата на човека и провеждане на застъпническа кампания в рамките на месеците януари и февруари. Застъпничеството ще има за цел формулиране на предложения пред институциите в община Ботевград, като младите роми ще организират срещи с представители на институциите на територията на община Ботевград: Председателя на Общинския съвет, Кмет на община Ботевград, директор на дирекция „Социално подпомагане“, директор „Бюро по труда“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на „Фонд Активни граждани – България“, предоставена  от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *