Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

540 бутилки от 0,5л изворна вода „Бачково“ бяха дарени на Ковид отделението в МБАЛ-Ботевград

540 бутилки изворна вода „Бачково“ бяха дарени на Терапевтично отделение в МБАЛ-Ботевград, която е преобразувано в Ковид отделение. Дарението е съвместна инициатива на ПП ГЕРБ и Кирил Евгениев – регионален мениджър за район Северозапад на „Нова Трейд“ , която произвежда и бутилира изворната вода. Акцията бе осъществена днес от 12.00ч.

„Инициативата се зароди поради факта, че преди няколко седмици имаше статия в една местна медия , в която бе отразено, че пациентите имат недостиг до вода. Това нас ни трогна и се свързахме с областния координатор на изворна вода „Бачково“. Решихме да направим един малък жест към Ковид отделението – към медицинския персонал и болните към него“, това заяви Дамян Маринов, ръководител на общинската структура на ПП ГЕРБ.

„Много добре работим през последните години с община Ботевград и решихме в този труден момент в цялата държава да помогнем с каквото можем. Малко е, но е от сърце. Избрахме опаковката от половин литър за еднократна употреба, за да се употреби и след това да се изхвърли“, заяви Кирил Евгениев. По думите му доста негови колеги в момента практикуват тези неща.“На много места не се изявяваме медийно, но помагаме с каквото можем“, добави Евгениев.

Д-р Вълковска, която работи в Ковид отделението, изрази благодарност за дарението. Тя сподели, че част от водата веднага ще бъде раздадена на пациенти, тъй като те са в карантина и няма кой да ги посети. „Всяко подобно нещо е добре дошло за нас. Ще ни свърши работа“, каза още д-р Вълковска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *