Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна реконструкцията на южния тротоар на бул.“България“ и изграждане на нова пешеходна зона

dig

След повече от 4 месеца след общественото обсъждане на идейния проект за велоалея и паркинги по бул. „България“, днес – 10 декември , започнаха строително ремонтрните дейности  за уширяване на южния тротоар на булеварда.

Фирмата, която изпълнява обществената поръчка, е ЛКС ООД-град Мездра. В петък – 4 декември, Община Ботевград подписа договор с фирмата, съобщи зам.кмета Цветелин Цветков. Строителната площадка бе открита днес сутринта.

До новата пешеходна се предвижда изграждане на джобове за успоредно паркиране на автомобили на живеещите в намиращите се в близост блокове.  В момента тротоарите от двете страни на булеварда са с ширина 3м, като 1,5м са заети от дървета. Живеещите в блок 13 няма къде да паркират, поради което реконструкцията на тротоара ще даде възможност да бъде избегнато това неудобство.

След общественото обсъждане одобрение получи вариантът за изграждане на пешеходна алея с 4 м ширина, която да бъде споделена територия и да се използва и от велосипедисти. 

Да припомним, че през месец юли 2020 година Общински съвет Ботевград даде съгласие да бъдат отпуснати финансови средства в размер до 315 хил. лв (с включено ДДС) за ремонт на обект – „Ремонт – реконструкция на тротоарна настилка и направа на джобове за паркиране по южен тротоар в участък от булевард България – в участъка от О.Т. 171 през от 176, 196, 322, 199, 340 до О.Т. 222 в град Ботевград“.

Средствата бяха отпуснати във връзка с проведеното обществено обсъждане и намерения на община Ботевград за ремонт на тротоарната настилка и направа на паркоместа по булевард „България“, както и по повод направения изкоп за подмяна на разпределителния водопровод . Да припомним, че на същия булевард бе подменен централния водопроводен пръстен, поради което е необходимо във възможно най-кратък срок да бъде извършен ремонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *