Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Сдружение МАГ-Ботевград избра 18 младежи по проект „Мотивация на млади роми за участие в публични политики на община Ботевград“

Сдружение „Местна активна група“ (МАГ)- Ботевград сформира група от 18 младежи във връзка с реализация на проект „Мотивация на млади роми за участие в публични политики на община Ботевград“.

Младежите са на възраст от 16 до 29 години, които са ученици или студенти. Те  бяха идентифицирани съгласно регламента на проекта и са избрани от кварталите на Ботевград и селата Врачеш, Литаково, Трудовец, Скравена и Новачене.  Групата ще премине поредица от обучения, след което ще извършат оценка на нуждите по населени места, свързани с актуални проблеми на живеещи в кварталите. Предстои обучение за правата на човека и провеждане на застъпническа кампания в рамките на месеците януари и февруари. .Младежите ще се научат как да направят оценка на нуждите на техните съграждани по кварталите и как след това да оформят своите предложения до институциите.

Обученията ще се проведат на територията на  общината и извън нея. Те ще се осъществят в рамките на два месеца за 5 дни.

Ето кои са участниците в проекта:

Останалите участници в проекта са:

Иван Иванов от Ботевград – студент в МВБУ-Ботевград

Алекс Георгиев от Ботевград – студент в Технически университет-Габрово, специалност „Промишлена електроника“

Анета Данаилова – ученичка в 11 клас в ПГТМ “Хр.Ботев“ Ботевград, занимава се с пеене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *