Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ с достойно представяне на футболния благотворителен турнир „Заедно за Васко“

Отборът на ФК „Козаро“ взе участие в провелия се на 26 декември благотворителен футболен турнир „Заедно за Васко“.

Ботевградчани се впуснаха в надпреварата с два отбора – „Козаро“ и „Кибекс“ и се представиха на ниво.

Тимът на „Козаро“ стигна и до финалите, където отстъпи на домакините от „Чичките“ (Етрополе) и в крайна сметка се задоволи с второто място.

 По идея на приятелите на нуждаещия се от лечение млад мъж от Етрополе Васил Стоев, футболът се превърна в чудесна възможност, която да обедини любителите на играта с топка в името на една обща кауза. След края на турнира стана ясно, че са събрани малко над 4000 лева. Инициативата бе подкрепена от 30 отбора, които бяха разделени на няколко групи.

В своята група D, „Козаро“ бе безапелационен и премина с лекота през съперниците си. В първата си среща надви с категоричното 4:0 „Галактикос“, а след това се справи без проблем и с „Диего“ (Ябланица) с 3:0. На 1/4 финалите ботевградчани преодоляха изключително трудно тима на „Искър“ (Герман) с 1:0. Стигайки до 1/2 финал, в местно дерби „козлите“ се изправиха срещу „Казино Роял“, който се подвизава в минифутболната лига „Ботевград рита“. Там „Козаро“ отново показа безкомпромисното си лице и победи с 4:0. На финала обаче ботевградчани отстъпиха с 1:4  от домакините „Чичките“ (Етрополе) и въпреки че не успяха да спечелят турнира, се представиха повече от достойно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *