Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград отбелязва 143 години от Освобождението на България

На 3-ти март, по повод Националния празник на Република България, Община Ботевград организира Церемония по издигане на националния, европейския и ботевградския флаг с участието на мажоретните състави към НЧ „Христо Ботев 1884“ от 10:00ч.

От 10:30ч. в храм „Св. Вознесение Господне“ отец Борис ще извърши Заупокойна света Литургия в памет на загиналите за Свободата на България. Улица „Сан Стефано“ в участъка между бул. „Трети март“ и ул. „Княз Борис I“ ще бъде временно затворена, заради преминаващото от там шествие за времето от 10:10ч. до 10:30ч.

            Поради продължаващата епидемиологична обстановка официални чествания в местността „Арабаконак“ няма да бъдат организирани, но Община Ботевград ще изпрати венец от признателната ботевградска общност, който ще бъде поднесен на Паметника на Победата.

            Шествието „143 години Свобода“ ще тръгне от Паметника на Христо Ботев в 18:30 часа. Всички, които ще поднесат своите венци и цветя, ще се включат в шествието от пл. „Освобождение“ – пред сградата на Общината.

            Официалната програма и церемония по поднасяне на венци и цветя ще започне от 18:45ч., а в 19:20ч. ще бъде проведена заря-проверка в памет на загиналите за Свободата.

            През целия ден Исторически музей – Ботевград ще приема посетители без вход и ще представи изложбата „Строителите на Паметника на Свободата“.

            Всички инициативи ще бъдат проведени при спазване на епидемиологичните мерки. Организаторите призовават присъстващите да спазват физическа дистанция от поне 1,5 м и да носят лични предпазни средства.

***Венци и цветя ще се записват на телефон 0723/69-148 на 02.03.2021г. от 8:30ч. до 17:30ч.

2 коментара на “Община Ботевград отбелязва 143 години от Освобождението на България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *