Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Йонко Ненчев от ПП МИР: Искам гражданите да започнат да вярват на все повече хора, занимаващи се с политика

Председателят на ПП МИР в община Ботевград и общински съветник Йонко Ненчев , е едно от младите лица на кандидат-депутатската надпревара за 45-то Народно събрание от Ботевградския край.

34-годишният ботевгрдчанин е втори в листата на политическа партия „Морал, инициативност и родолюбие“. 34 години е възрастта на осъзнатите потребности, амбиции и идеи за по-добър живот.

Йонко Ненчев е роден на 22.09.1986г. в град Ботевград. Средното образование завършва в ПГТМ „Христо Ботев“ гр. Ботевград, специалност „Организатор на среден и дребен бизнес“.

Висшето си образование добива в „Университет по библиотекознание и информационни технологии „– София“през 2011 година, със специалност „Информационни технологии“.

От 2006 г работи във фирма „Сенсата Технолоджис“ гр. Ботевград, която е в автомобилната индустрия. От 2016 година е на позиция инженер „Качество“.

През 2019 година е избран за общински съветник за мандат 2019-2023 г. Женен е от 11 години. Има две дъщери – на 7 и на 10 години.

Botevgrad.news попита кандидатът за народен представител:

Г-н Ненчев, преди повече от една година вие се включихте активно в политиката, като общински съветник. Сега сте втори в листата на ПП МИР за предстоящите парламентарни избори. Кое Ви мотивира да се кандидатирате и защо изобщо се занимавате с обществена дейност?

Така е, за кратко време ми се случи да навлезна активно в политическият живот. Да си призная никога не ми е било за цел, но се радвам , че нещата така се получиха.
Още от дете винаги съм искал да се развивам, да имам възможността да помагам и да бъда деен човек и гражданин.
Кандидатстването ми за общински съветник, както и сега за кандидат народен предстваител, се случиха напълно случайно.
По време на предизборната кампания за кмет на Община Ботевград
сегашният кмет, г-н Гавалюгов, предостави възможността на всеки гражданин от общината, да кандидатства за общински съветник.
Тъй като подкрепям неговото управление и неговите възгледи за развитие на общината, реших да кандидатствам и да си подам документите за кандидат -общински съветник.Така се зароди и желанието в мен да тръгна по пътя на общественика. Благодарение на безапелационната победа на г-н Гавалюгов на местните избори и вкарването на повече общински съветници , стана така, че и аз станах общински съветник мандат 2019-2023 година. Тук е моментът да благодаря на г-н Тихомир Найденов затова , че повярва в мен и ме подкрепи в изборът ми да стана общински съветник.
Искам също така да изкажа огромни благодарности и на председателя на общински съвет Ботевград г-н Илин Черняшки за насърчаването, съветите и подкрепата, която ми дава.
Благодаря и на всички мои колеги общински съветниции от ПП МИР, които също допринесоха за бързото ми и активно включване в политиката.
Затова , че съм втори в листата на ПП МИР за Софийска област искам да изкажа благодарността си за доверието и възможността да бъда кандидат за народен представител на председателя на ПП МИР, г-н Симеон Славчев.
Колкото до това, какво ме мотивира да се занимавам с обществена дейност, това е възможността да участвам и вземам решения за развитието на нашата община, а и вече и на нашата родина. Искам гражданите да започнат да вярват на все повече хора, занимаващи се с политика. Аз вярвам, че ние младите можем да постигнем тази цел.

Вие се изявявате активно в спорта. Ако бъдете избран за народен представител, как ще помогнете на община Ботевград , за развитие на повечето видове спорт?

От 11 годишен се занимавам със спорт и по точно с футбол. Разбира се темата за спорта на мен лично ми е на сърце и няма да крия, че ще полагам много усилия в тази насока. В момента като общински съветник участвам в Комисията за развитие на младежта и спорта и работя заедно с моите колеги за развитието на всички спортове в общината. Ако стана народен представител , това ще ми даде по-големи възможности за развитието на всички видове спорт. Трябва да се осигурят повече средства за ремонтни дейности, за подпомагане на дадени клубове за провеждането на различни състезания. Хубаво е да се стимулират хората да се занимават със спорт. Общината полага не малки грижи да подпомага спорта на територията й, но тя не разполага с безкрайни средства, за да обслужи всички изисквания на спортуващите клубове.

Как виждате бъдещия парламент? Колко и кои партии ще влязат и къде виждате ПП МИР?

Мисля , че ще влязат разнообразни партии в бъдещият парламент.
Лично моето усещане е, че ще започне промяна на статуквото. Разбира се, не се заблуждавам с моментната ситуация и като казвам , че ще започне промяната имам впредвид това , че на хоризонта се появяват нови лица в политиката, като ПП МИР.
В нашите листи са едни от най-добрите експерти във всички сфери и всички те са от гражданската квота. В листите на ПП МИР са преподаватели във висшите учебни заведения, финансисти, юристи, икономисти, инженери, лекари, учители, артисти и много други.
Вътрешното чувство ми подсказва , че ПП МИР има добро и светло бъдеще на политическата сцена. С нейния Морал, Инициативност и Родолюбие ще докаже на гражданите на страната ни , че те могат да ни вярват и с действията си ще докажем , че ние ще допринесем за така жадуваната промяна в нашата страна.
Партия МИР носи новия морал в политиката и налагаме нов модел на управление.

Вашето виждане за управлението на държавата?

Може би няма да ви изненадам с мнението ми за управлението на нашата държава, но няма как да съм положително настроен в момента. Мисля, че е много объркана българската философия за управление и с всяка изминала година и след всички следващи избори , нищо не се променя.
Никой няма смелостта да се опита да започне да променя нещата към по -добро. Седим си в застой, нещата се случват монотонно, бавно без никаква светлина в тунела.
Но пак държа да кажа и не искам да звучи , като празни приказки, промяната предстои и то скоро.
Искам да призова всички граждани на 04.04.2021 година да излязат и да гласуват с Бюлетина 16. Само така ще започне промяната, за която говоря по-горе. Бъдете здрави!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

2 коментара на “Йонко Ненчев от ПП МИР: Искам гражданите да започнат да вярват на все повече хора, занимаващи се с политика

  1. Пожелавам ти успех на предстоящите избори- на теб и на партия МИР,защото вярвам,че вие младите хора на България може и трябва да работите за тази страна и за бъдещето на децата си!

  2. Не го познавам, но разбирам, че е сериозен, образован, граждански активен млад човек от Ботевград. Ако подкрепим него и неговата партия МИР, и ако събере партията минимум 1% на изборите, може да получи държавна субсидия, пропорционално на подадените гласове. А ако партията събере минимум 4% и го подкрепим с номер 102 вдясно, може да стане народен представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *