Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ се наложи над ФК „Ракитин“ във футболното дерби на кръга

ФК „Козаро“ постигна успех с 1:0 над ФК „Ракитин“ (Трудовец) в мач от 13 кръг на първенството на А ОГ София – Изток. Местното дерби на кръга се игра на помощното игрище „Герена“ в Ботевград, като бе очаквано с голям интерес. Победният гол за ботевградчани бе дело на Деян Димитров, който е новодошъл играч в отбора и реализира първото си официално попадение. Полузащитникът се разписа след нестандартен гол от пряксвободен удар в 55-ата минута. Деян Димитров изигра силен мач и бе с основна заслуга за успеха. Силни минути записа и централната двойка защитници Цветослав Ботев и Александър Захариев, които действаха за първи път заедно като тандем, подари отсъствието на Иван Тунчев. Двамата обаче се справиха на ниво и неутрализираха атаките на съперника. С добър мач се отчетоха и Любомир Кирилов, Светослав Косаков и Деан Велчев, които бяха много активни в предни позиции. Капитанът Радослав Зарев бе под въпрос за срещата, но стисна зъби и игра с травма в бедрото и като истински лидер изведе своите до успеха.

Отборът на ФК „Козаро“ изигра прилично първо полувреме, в което създаде повече чисти положения. Първото такова дойде в 22-ата минута, когато Любомир Кирилов пробва шут от дистанция, който замалко да се озове в мрежата. Ботевградчани бяха по-активни в предни позиции и създадоха още няколко ситуации, но те нямаха нужната класа при завършващия удар. Гостите от „Ракитин“ отвърнаха с изпълнение от корнер в края на полувремето, от което можеха да реализират след неразбирателство в наказателното поле. Топката обаче се озова в ръцете на вратаря Марин Илиев. Малко преди сигнала за край на полувремето, Деан Велчев получи чудесен пас от Деян Димитров, който го изведе на идеална позиция за удар. Изпълнението на нападателя на „Козаро“ бе различно, а Велчев неуспешно потърси атрактивно отиграване след като пробва да „копне“ вратаря, но бе разгадан. Така след първите 45 минути двата тима се прибраха за глътка въздух при 0:0.

През второто полувреме ФК „Козаро“ създаде множество чисти голови положения. В 55-ата минута домакините поведоха в резултата. Удар на Деян Димитров от пряк свободен удар, който бе близо до тъча, затрудни стража на „Ракитин“ и топката влезе в мрежата – 1:0. В 63-ата и 66-ата минута „козлите“ можеха да вкарат чрез нови две опасни ситуации. Първо Светослав Косаков сам проби по крилото и стреля, но изстрелът му бе спасен. След това отново младият флангови футболист напредна отляво и подаде за свой съотборник, но пасът бе прекалено неточен.  В 76-ата минута футболистът на „Ракитин“ Антон Димитров бе изгонен за репликиране на главния рефер Иво Ценов. Това до голяма степен предреши крайния изход, макар че трудовчани все пак опитаха да се върнат в мача. Повечето от опитите им обаче бяха блокирани от чудесната игра на защитата на „Козаро“ конкретно в този сблъсък. В 79-ата минута Деян Димитров отново сътвори хубав рейд, подаде за Светослав Косаков, но неговият изстрел бе париран от вратаря Милослав Павлов. В  края на срещата гостите се разминаха на косъм от нов гол във вратата си. Тогава Радослав Зарев изведе влезлия като резерва бивш играч на „Ракитин“ Мирослав Янчев по дясното крило. Той напредна и отклони за Деян Димитров, но опитният халф не успя да уцели добре топката, а тя се размина и магически с крака на Пламен Спиров и в последствие и така и не влезе в мрежата. По този начин, в последните минути ФК „Козаро“ затвори пътя към вратата си и регистрира победа.

След днешния успех, възпитаниците на Любомир Божанков скъсяват дистанцията спрямо „Ракитин“ и вече са на 2 точки от тях. Във временното класиране ФК „Козаро“ има актив от 20 точки и голова разлика от 23:10н, но и с два мача по-малко в сметката си. „Ракитин“ е на второто място с 22 пункта и голово съотношение от 27:11. В следващия кръг, който е на 18 април за ФК „Козаро“, ботевградчани гостуват на лидера ОФК „Костенец“, докато „Ракитин“ приема ФК „Левски“ (Долна баня) на свой терен ден по-рано на 17 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *