Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

17-годишният състезател на СК „Сунг – ри Ботевград“ Кристиян Златев с отличен дебют при мъжете на Европейското първенство по олимпийско таекуондо

17 годишния състезател на СК „Сунг – ри Ботевград“ Кристиян Златев направи отличен дебют при мъжете на Европейското първенство по олимпийско таекуондо, провело се в София от 08 до 11.04.2021 г. 

В необичайните условия, породени от пандемията от Ковид 19, Българска федерация по таекуондо организира тазгодишното издание на Европейското първенство за мъже и жени по олимпийско таеукуондо, събрало елита на този спорт от Стария континент. Като част от състваа на националния отбор на България, за първи път при мъжете беше включен и бронзовия медалист от Световното за кадети през 2017 г. Кристиян Златев. И то в „Кралската категория“ – супер тежка. Едва на 17 години, Кристиян направи чудесен дебют, спечелвайки първата си среща срещу опитния италианец Матео Марянович с резултат 7-4.

Кристиян проведе срещата много сърцато, спазвайки тактическата дисциплина и указания на треньорския щаб и се поздрави с побeдата след изключително добра игра. В първия рунд се наложи да преодолее криза, породена от леко разместване на раменната става, причинена от мното силен ритник на Марянович, но Криско се събра, преодоля болката и надигра италианеца.

На четвърт финала се изправи срещу опитния украинец Алексей Гарбар, отстранил преди това звездата в тежка категория Иван Трайкович от Словения, участник на олпийски игри и многократен световен и европейски медалист.

Кристиян не показа притеснение от украинецът и изигра изключително мъжки мач, където само липстата на опит и малко прецизност в зъвършващите техники, го лишиха от потенциална победа и влизане в зоната на медалите. 

Пламен Трънски, треньор на Кристиян, сподели, че след срещите на Кристиян на първенството, се е почуствал изключително горд и доволен от неговото представяне и е обнадежден за бъдещето му в тежката категория, в която в момента конкуренцията е на изключително ниво. 

1 коментар на “17-годишният състезател на СК „Сунг – ри Ботевград“ Кристиян Златев с отличен дебют при мъжете на Европейското първенство по олимпийско таекуондо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *