Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Премахване на Ротондата в Ботевград в обозримо бъдеще, е мнението на кмета Иван Гавалюгов.

„Рано или късно Ротондата в центъра на Ботевград ще бъде премахната, не защото аз го искам, а защото хората не го искат и не я одобряват“. Така кметът на община Ботевград отговори на въпрос, поставен от репортер на botevgrad.com, каква ще е съдбата на Ротондата, тъй като тя се руши.

„Моето лично менние е, че Ротондата е изградена на възможно най-неподходящото място – без никакво допитване до хората, по приумицата на един бивш градоначалник. Генералната перспектива, която виждам за нея, е премахването й в някакво обозримо бъдеще. Може да не е по мое време в този мандат, може да е при някой друг кмет след години, но аз съм убеден, че тази Ротонда няма да просъществува дълго на това място“, категорично заяви кметът Иван Гавалюгов.

Той допълни, че са предприети действия по преструктуриране на падраваниите около нея. „Инсталацията е изключително некачествено направена, тя отдавна не функционира. Серизони ще са средствата, които по предварителна оценка, ще са необходими за ремонтиране на цялата система на шадраваните“, посочи градоначалникът.

По думите му Общината планира до края на лятото на 2021 г те да бъдат заместени с някакъв вид по-малки фонтанчета и запълнени с конфигурации от цветни площи и камъчета.

„Съвсем скоро ще представим визуализиран проект, за това как предвиждаме да бъде благоустроено това неугледно засега място. Убеден съм, че ще бъде далеч по-практично и далеч по-приятно за окото. Цветните конфигурации с фонтанчетата ще бъде някакво временно решение. Считам, че съдбата на Ротондата , е нейното премахване в някакъв следващ етап. Няма да изпадам в конкретика кога ще бъде това“, заключи кметът Гавалюгов.

2 коментара на “Премахване на Ротондата в Ботевград в обозримо бъдеще, е мнението на кмета Иван Гавалюгов.

  1. Едно нещо е красиво в Ботевград,и него ли ще го залеете в бетон.Кой са тез хора дето не го харесват.Може би 2-3ма ,това е едно от най хубавите ,но не се поддържа защото го е направил предният кмет.Не правете тази глупос и недейте да бетонирате всяка зелена площ в нашият хубав Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *