Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Шестима души са задържани при полицейски операции срещу наркоразпростаранението, проведени на територията на Софийска област

В хода на процесуално-следствените действия по образувано досъдебно производство, на 16 април криминалисти от РУ-Ботевград предприели претърсване на частен адрес в града. В жилището, обитавано от 38-годишна местна жителка, са намерени и иззети 25 станиолови свивки със суха зелена тревиста маса с общо тегло 21 грама, реагираща на канабис, както и 14 станиолови свивки и две бучки с бяло прахообразно вещество с общо тегло 26 грама, реагиращо на амфетамин. Обитателката на адреса е задържана с полицейска заповед за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под ръководството на районната прокуратура.

В следобедните часове същия ден от служители на РУ-Своге е задържан 30-годишен криминално проявен местен жител, у когото при направения личен обиск е намерено топче с бяло вещество с тегло 1.5 грама, реагиращо на амфетамин. В хода на оперативните действия на свогенските полицаи за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, още двама попаднаха в полицейския арест в съботния ден. Към 13.50 часа, след извършена полицейска проверка, е задържан 28-годишен криминално проявен свогенец, у когото било открито топче със суха тревиста маса, обвито с фолио, за която мъжът признал, че е наркотичното вещество „билка“. Два часа по-късно, за държане на топче със суха тревиста маса, реагираща на канабис, е задържан и 18-годишен местен младеж. По  случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

За срок до 24 часа е задържан и криминално проявен мъж на 23 години, проверен около 19.50 часа снощи от служители на РУ-Ихтиман. У него е открито полиетиленово пликче със зеленикава тревист маса.

Шестият задържан е 22-годишен столичанин. Около 1.50 часа на 18 април, криминалисти от РУ-Годеч извършили претърсване на обитаваното от него жилище в града, в хода на което открили шест топчета със суха зелена тревиста маса с тегло 3.5 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо производство, разследването по което продължава под наблюдението на районната прокуратура в Костинброд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *