Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ с тежка загуба като гост на ОФК „Костенец“

Отборът на ФК „Козаро“ допусна тежко поражение при визитата си на лидера в А ОГ София – Изток.

Ботевградчани загубиха с 0:4 гостуването си на ОФК „Костенец“ в мач от 14 кръг на първенството. Двубоят се изигра на 18 април.  „Козлите“ отпътуваха с множество кадрови проблеми в състава си. Наложи се старши треньорът Любомир Божанков да окомплектова състава си използвайки 3-ма юноши от клуба. Всички те записаха участие в мача, като впечатление направи 14-годишният Адриян Сълковски, който се превърна в най-младия играч на „Козаро“ участвал в официален мач при мъжете.

Срещата пропусна Мартин Методиев заради операция на окото, голмайсторът на тима Светослав Косаков не игра заради контузия. Деян Димитров, който донесе победата над „Ракитин“ (Трудовец) миналата седмица също не взе участие в мача. С проблеми бяха и капитанът Радослав Зарев и Алексей Степанов, които трябваше да градят играта в средата на терена, но не бяха пълноценни заради травмите, които ги преследват в последно време.

В 14-ата минута, след центриране от ляво, Николай Панайотов засече топката с глава в десния ъгъл на вратата, пазена от Марин Илиев и даде аванс на домакините за 1:0. В 27-ата Любомир Любенов се шмугна между защитниците на Козаро и удвои, а до край на полувремето фрапантен пропуск направи таранът Веселин Гелев, който също сам срещу вратаря нацели гредата. Още в началото на втората част голмайсторът Гелев се реваншира, като в 49-ата минута с хладнокръвен удар прониза Илиев за 3:0. Крайният резултат оформи отново той в 75-ата минута, като от чиста позиция опъна мрежата на гостите.

Въпреки загубата, отборът на ФК „Козаро“ се понрави с играта си, особено през втората част, когато на терена се появиха млади и талантливи футболисти. Гостите спокойно можеха да получат и дузпа в своя полза през второто полувреме, но главният рефер Иван Иванов остана безмълвен при тази ситуация. В крайна сметка домакините от Костенец заслужено спечелиха и увеличиха преднината си на върха.

Във временното класиране ФК „Козаро“ остава на третото място с 20 точки и мач по-малко от втория „Ракитин“. Ботевградчани са с голова разлика от 23:14. В следващия кръг, те приемат „Левски“ (Долна баня) във важен мач на 25 април (неделя). Двете страни са с еднакъв точков актив, като „козлите“ имат мач по-малко и по-добра голова разлика от съперника си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *