Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златни, сребърни и бронзови медали за „Сунг-Ри“ от турнира „Олимпийски таекуондо таланти“

Днес се проведе турнир „Олимпийски таекуондо таланти“ в Горна Малина, в който участие взе клуб “ Сунг -Ри“ Ботевград със ст. треньор Пламен Търнски. Ботевградският клуб се записа със 17 състезатели. Турнирът протече при много силна конкуренция, а клуб „Сунг-Ри“ взеха решението да се включат в него в последените дни, преди страта му.

Шампиони в категориите станаха: Красимир Гетов, Александра Василева, Марина Михайлска и Георги Йорданов, който на финал, след оспорвана среща, се наложи над другия ни съотборник Мартин Маринов. „Когато жребият определи двама наши състезатели на финал, за мен са шампиони и двамата, защото са надвили всичките си противници“, коментира пред Botevgrad.NEWS Цветолюб Илиев – треньор на младежите и децата.

Останалите състезатели завоюваха сребро, както следва: Християна Христова (която след година пауза заради контузия, се връща в играта), Никол Михайлска и Николай Начев.

Хриси и Ники се състезаваха в горни категории, като Хриси отпадна от вицеевропейската шампионка Александра Георгиева от клуб „Гладиатор“- Дупница. С бронз са Ния Маринова, Теодора Методиева, Пламена Василева и Марина Боновска, която дебютира и беше през цялото време доминираща, но липса на опит я лиши от финала и дори от златото, защото всички, които отпаднаха в последствие противниците им се окичиха с златни медали.

Дебютанти бяха Виктор Владимиров и Марина Боновска, които единствено липса на опит ги спря от златните медали. Според треньора обаче те имат заложби на шампиони в своите категории.

Следващият турнир, в който клуб „Сунг -Ри“ ще участва, е на 22-ри май в Ниш, който се очертава да е доста силен, каза още Цветолюб Илиев. „Сърбия е удобна за нас, защото е близо и имат едни от най-силните състезатели в Европа. В много добри отношения сме със сръбските клубове и при добра организация и финансиране бихме се радвали и ние да бъдем домакини на голям турнир от международен форум. Залата ни е прекрасна и както споменах при добра организация за настаняване на толкова голям брой състезатели би се получил много интересен международен турнир“, сподели треньорът Цветолюб Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *