Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Помещение на шахматен клуб „Балканъ“ предстои да бъде осигурен за подготовка и тренировки

В общинската администрация на община Ботевград е постъпила молба от Галин Иванов треньор на шахматен клуб „Балканъ“ Ботевград, с искане да им бъде предоставено самостоятелно помещение – общинска собственост за подготовка, обучение и тренировка на състезателите от шахматния клуб, както и за развитие на творчески дейности и инициативи с деца и младежи от община Ботевград. За целта Община Ботевград предлага общинско помещение с полезна площ 34.00 кв. м. с предназначение: жилище, апартамент, за други обществени дейности, разположен на адрес: гр. Ботевград,ул. „Генерал Гурко“ №1, над Офис 1.

За да бъде взето решение за учредяване право на ползване на шахматен клуб „Балканъ“, следва Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост в община Ботевград през 2021 г. да се актуализира, като имота бъде включен в Раздел III. буква В. Имоти, върху които община Ботевград има намерение да учреди вещно право на ползване или право на управление.

Клуб „Балканъ“ е създаден преди 2 години, като за това време са проведени 3 състезания с над 200 участница от различни възрастови групи. Подготовката, тренировката, творческите дейности и инициативи при членовете на клуба и децата в заниманията по шахмат се извършват в пенсионерски клуб „Светлина“ в гр. Ботевград в дните понеделник, сряда и петък.

Успехите на нашите състезатели са:

В шахматен турнир в град Самоков, в борба с над 80 участника, включително и участници от националния отбор, през месец октомври 2020 година, в състезание в 7 кръга по швейцарска система, състезателите на ШК „Балканъ“ постигнаха следните резултати:

Елица Якимова (15 г.) – 1 точка; Борислав Вълков – 2 точки. Борис Борисов постигна резултат от 3 точки , а Галин Иванов постигна отличен за такъв турнир резултат от 4 точки.

На отбора предстои наситена турнирна програма май месец 2021 г. Покани за участия има за редица международни турнири. Сигурните участия засега са на този в Панагюрище на 8 и 9 май-класически шах и на 15 май в София- ускорен шах.Турнирът на 15 май -Accedia Masters ще бъде най- грандиозното и мащабно шахматно мероприятие организирано в България. Участващи 230 шахматисти от 10 европейски страни. Гросмайстори и майстори от Русия, Испания, Дания, Македония, както и присъствие на целия национален отбор на България. Ботевград ще бъде представен от Галин Иванов поставен под номер 90, Борис Борисов 123 и Елица Якимова 198, която получи специален уайлд кард за участие от организаторите на турнира. Партиите са в девет кръга, като контролата е 10 минути на човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *