Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съветници предлагат урнополагане в Гробищния парк в Ботевград- възможно ли е това?! (ВИДЕО)

Комисията по Бюджет и финанси към Общински съвет-Ботевград предложи вчера, 29 април 2021г, съветниците да възложат на кмета на общината Иван Гавалюгов, да започне процедура за осигуряване на възможността за урнополагане в Гробищния парк в Ботевград. Градоначалникът не възрази на тази идея и прие предложението.

Както писахме по-рано площта на Гробищния парк е 37 декара и в момента има около 6 827 гробни места, включително новите гробни места в разширението в източна посока, въведено в експлоатация през март месец 2020 г. Те обаче ще стигнат за две години. През последната една година, в условия на пандемия от COVID 19, се наблюдава тенденция на урнополгане. По този повод директорът на ОП“ОБредни дейности“-Мила Иванова посочи, че за 2019 г са положени 8 урни, а през 2020г – 17, до момента през 2021г – 23.

Съветниците, които излязоха с предложението, участващи в работата на Постоянната комисия по Бюджет и финанси са: Цветан Цолов – председател, Николина Цолова – секретар и членове – Росица Милчева, Ваня Иванова и Лили Димитрова.

В хода на дискусията по Докладната записка (Информация за дейността на ОП“Обредни дейности“) бе повдигнат и въпроса за материалната база, стопанисвана от общинското предприятие. Общинският съветник от МК ДИБО- Цветанка Арбова, като дългогодишен директор на предприятието подчерта, че от откриването сградата на Обредния дом през 1992 г до момента, е имало непрекъснато течове от покрива, поради което е необходимо да се вземат мерки за неговия ремонт. Кметът Иван Гавалюгов от своя страна обеща, че общината ще направи необходимите действия по обследване състоянието на покрива.

Повече ще видите във видеоматериала:

5 коментара на “Съветници предлагат урнополагане в Гробищния парк в Ботевград- възможно ли е това?! (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *