Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

До 220 лв. за шеф на изборна секция на 11 юли

Председател на секционна комисия на предсрочния вот на 11 юли може да получи до 220 лв. Размерът на възнаграждението се запазва като това за изборите на 4 април, реши ЦИК.

Остава и надбавката от 50% за членовете на РИК и СИК за работа в условията на пандемия. Допълнително средства ще се получават за приемане на изборните книжа, за носене на бюлетините в РИК и за машинно гласуване, ако има такова в секциите.

Колко са секциите в чужбина, в които на избори за последните 5 г. са гласували поне 100 избиратели, пита ЦИК с писмо до “Информационно обслужване”. Комисията иска още данни в кои секции в страната и в чужбина са гласували поне 300 души и в кои – поне 500. Целта е да се установи колко машини за гласуване са нужни, както и в кои секции ще трябват по 2 устройства. Според новите правила в чужбина секции ще се разкриват в дипломатическите ни мисии, на места, за които има подадени над 40 заявления за гласуване, с над 100 гласували на избори през последните 5 г. и по предложение на дипломатическите представителства.

Няма промяна в броя на мандатите за всички 31 изборни района, тъй като няма ново преброяване на населението.

Източник: 24 часа

1 коментар на “До 220 лв. за шеф на изборна секция на 11 юли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *