Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Настоявахме пред фирмата-изпълнител да реорганизират работата, така че да създават минимални затруднения на живеещите в Литаково

Жители на село Литаково два пъти се събират на протест, изразявайки открито недоволството си от дълго проточилите се строително ремонтни дейности по подмяна на централния водопровод и тротоарната настилка , както и от липсата на информационна табела, какъв е срокът за извършване на дейностите по проекта на АПИ, който се изпълнява от „Европейски пътища“. Недоволството ескалира впоследствие с ограничаване достъпа до фермите на няколко човека. По този повод кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов обясни днес, че миналата седмица общинското ръководство е провело среща с техническия ръководител на обекта – Веселин Влаев, ръководител на „ЛОТ 2 – Мездра Ботевград“. Дадено е обещание, че  до края на настоящата  седмица ще бъде изпратен  актуализиран план-график на ремонтните дейности.

„След като има недоволство от гражданите, значи има нерешени или създадени проблеми, които създават редица неудобства. Изкопните дейности не са извършени по най-подходящия начин, тъй като има много кал и прах  по улиците“, коментира кметът Гавалюгов. На срещата е обещано с водоноска ежедневно да се поръсват ремонтираната главна улица.

„Не мога и не е редно да коментирам, каква е организацията и какви са проблемите, но тъй като общината не е възложител, не можем да санкционираме фирмата изпълнител за неспазване на работен график. Информирали сме АПИ за създадения проблем и неудобства. Надявам се да се вземат мерки. Факт е , че начинът, по който дейностите се изпълняват, са неадекватни на реалните възможности и добрите строителни практики. В общи линии не се строи добре и това сме го констатирали. Настоявахме пред фирмата-изпълнител да направят нужната корекция и реорганизация на работата, така че да създават минимални затруднения на живеещите в селото. Надявам се те пък от своя страна да проявят още малко търпение“, добави градоначалникът.

По отношение спиране на достъпа до някои от стопанските обекти, общината е получила уверението, че това е заради разрушаване на мост . „Това затваряне било за 24 часа, след което движението е възстановено“, каза още Гавалюгов..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *