Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Теди Кацарова и Георги Тошев – гости в Ботевград по повод 24-ти май

Програмата по повод 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще започне от 10:30 ч. с празнично шествие, което ще тръгне от пл. „Саранск“ /Исторически музей Ботевград/ до пл. „Освобождение“ /сцената пред сградата на Община Ботевград/.

В началото на тържествената програма, в знак на почит към делото на светите братя Кирил и Методий, всички присъстващи ще се включат в традиционната инициатива „Да изпеем заедно „Върви, народе възродени“, заедно с детски хор „Бонка Големанова“ и неговия ръководител – Боряна Нешкова.

Художничката Дея Вълчева ще разкаже за проекта „Аз рисувам Ботев“, в който са поканени ученици от общината и който ще се реализира в навечерието на празника, на 21.05.2021г. Творбите на младите художници ще украсят пл. „Освобождение“ за 24 май.

По традиция кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов, ще награди отличените в номинациите „Учител на годината 2021“.

Специален гост на събитието ще бъде Георги Тошев – журналист, писател и водещ. Той ще говори за силата на словото и за това как се разказва животът на друг. Известен със своята проницателност и безпогрешния си усет към същността на хората, Тошев ще разкаже и за последната си биографична книга, посветена на голямата актриса – Цветана Манева.

Програмата ще завърши с концерт на Теди Кацарова. Под съпровода на своя китарист тя ще изпълни едни от най – обичаните български песни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *