Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Километрично задръстване заради ремонт в „Ечемишка“

Наши читатели сигнализират за километрично задръстване на АМ Хемус в района на тунел „Ечемишка“, посока София – Варна. По информация на Botevgrad.news то се е образувало още в ранния следобед днес. Много шофьори избират да използват обходен маршрут за заобикаляне на проблемния участък.

От АПИ съобщават, че от вчера тече ремонт на тръбата за София на  тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“. За изпълнение на строително-монтажните работи е ограничено преминаването в тръбата за столицата. Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта.

Съоръжението, с дължина 820 м, е в експлоатация от 1985 г. и е в лошо конструктивно състояние. За привеждането му в съответствие с европейските стандарти за безопасност се предвижда премахване на разрушените части от вторичната облицовка на тръбата за столицата. Конструкцията на съоръжението ще бъде възстановена и ще се монтира нова хидроизолационна система.

Ремонтираната тръба ще е с нова дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент. Ще бъде  изградена напречна пешеходна галерия в съоръжението за връзка на двете тунелни тръби, която в случай на авария в някоя от тръбите, ще се ползва за евакуация на хора.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до края на септември 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *