Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Сашко Везенков – ген. мениджър на БК“Балкан“ Ботевград

dig

Сашко Везенков ще бъде генерален мениджър на Баскетболен клуб „Балкан“ от новия спортно-състезателен сезон. Това съобщи днес кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов. Везенков е част от второто златното поколение на Балкан, който печели три поредни шампионски титли (1987,1988,1989) и три Купи на България (1986,1987, 1988). По информация на balkan-basket.com той е и най-успешният ръководител в българския баскетбол, като заема повече от 15 години години поста на изпълнителен директор в Обединен спортен клуб “Лукойл”. Под негово ръководство баскетболният отбор на Лукойл Академик става 14 пъти шампион и 9 пъти носител на Купата на страната. Като част от ОСК Везенков ръководи още волейболния отбор на Нефтохимик и баскетболния дамски тим на Бургас.

Михаил Михайлов продължава да бъде председател на Управителния съвет на БК „Балкан“.

Иван Гавалюгов заяви, че Община Ботевград ще подпомага във всяко едно отношение развитието на Баскетболния клуб. “ Надявам се,че ще имаме възможност да развиваме този емблематичен за нашия град клуб, надавам се да имаме и по-големи възможности да подобряваме организацията и финансирането, което не е малко, но нещата винаги могат да се случат и по по-добър начин“, подчерта Гавалюгов. Той заяви, че размерът на издръжката на Баскетболен клуб Балкан е в размер на 802 695 лв – собствени бюджетни средства , съгласно решение на Общински съвет Ботевград и целеви средства по договори за спонсорство.

„Аз съм от 1977 г в Ботевград и съм продукт на тази школа. Аз съм това, което съм, благодарение на Ботевград. Бях генерален мениджър на друг клуб, който вече не съществува. Кметът Гавалюгов ми даде възможност да помогна с нещо и за родния си клуб“. Това бяха първите думи на новия ген.мениджър , в качеството си на такъв. Той отправи благодарност на кмета Иван Гавалюгов и на всички, които са му повярвали.

Везенков заяви желанието си в българския баскетбол да бъде върнат добрия тон – както Ботевград, така и Самоков, и Бургас, и Ямбол. „Едните без другите не може да върви баскетболът напред. Говоря и за Левски, и ЦСКА, ако може да има отбор. Няма нужда от конфликти. България не е позната с баскетбола по света, за да можем сега ние да се караме. Ще се постарая Балкан да бъде там, където му е мястото и да се отнасят към него с уважението, което заслужава. Ние сме го показали от едни деца, които тръгнахме оттук и завоювахме три титли и три купи на България. Надявам се, че целият град ще бъде до нас, като всички ще работим в екип. Ще се стараем кмета да не го занимаваме с всякакви маловажни неща, за да може и той да се радва на това, което постига.“, каза още Везенков.

5 коментара на “Сашко Везенков – ген. мениджър на БК“Балкан“ Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *