Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Строителят на пътя Ботевград- Литаково-Радотина- Рашково възобновява ремонтите до дни. Чака се нова заповед на ДНСК

Тристранна среща между Кристина Иванчева-управител на строителния консорциум „МБ ЛОТ 2-2019“, кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам.кметът Цветелин Цветков и кметовете на селата Литаково, Радотина и Рашково се състоя вчера- 20 юли. Всички те са обиколили строителните обекти във връзка с прекратения ремонт на пътя Ботевград- Литаково-Радотина- Рашково. Иванчева е дала обещание строителният консорциум да възобнови ремонтните дейности, след като ДНСК / Държавен национален строителен контрол/ издаде заповед с разрешение за отркиване на строителната площадка.

Да припомним, че на 16 юли строителите прекратиха ремонтните дейности, след заповед на ДНСК, следствие на извършена проверка на 29 юли. Проверката установила, че консорциумът не разполага с документ- Акт 2 за откриване на строителната площадка за две съоръжения в община Ботевград и за едно съоръжение в община Мездра, съобщи зам.кметът Цветелин Цветков. Едното съоръжение в община Ботевград е мост в долчина  в село Литаково, а другото – мостът над река Бебреш.

Припомняме, че след прекратяване на ремонтните дейности на пътя Ботевград- Литаково-Радотина- Рашково, жителите на село Литаково организираха общоселско събрание, на което заплашиха с гражданско неподчинение или блокиране на главен път Е 79 .

Вече втори ден в Литаково се разпространява  подписка, която ще бъде адресирана до президента Румен Радев, служебния премиер и министъра на МРРБ. Подписите  се събират в търговските обекти на селото. Жителите на Радотина и Рашково се присъединяват към подписката.

В петък – 23 юли кметът на община Ботевград има среща с  регионалния министър Виолета Комитова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *