Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

д-р Десислава Алексова представи туристически събития от общината на бизнес форум в Банско

В рaмкитe на Мeждунaрoднaтa сeдмицa нa ръчнoтo, трaдициoнно изкуствo, в Бaнско се проведе бизнес форум под надслов „Занаятите – потенциал за туристическото развитие на Югозападен район”. Дискусията беше организирана от Община Банско и Международната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия”, под патронажа на Националния съвет по туризъм.

д-р Десислава Алексова, която е главен асистент в Международно висше бизнес училище (МВБУ) – Ботевград, представи в рамките на бизнес форума събития от туристическият календар на Община Ботевград- Приключенският многобой и Денят на Жабешкото блато.

Ето какво каза д-р Алексова: „Целта беше да дам примери за интегриране на занаятите в съдържанието на различен тип събития – занаятчийски пленери, приключенски събтия, събития с кауза, насочени към детска и младежка аудитория. По този начин от една страна се постига устойчивост – възражнате на занаятите и герениране на приходи на място, а от друга – самото събитие се обогатява със съдържание и по този начин се постига пълноценно изживяване на туриста.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *