Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Районното управление в Ботевград откри полицейска приемна в ж.к. „Саранск“

Разпространението на наркотиците, проституцията, лихварството и силната музика са четирите основни проблема в ромската махала, които шефът на полицията в РУ на МВР-Ботевград, гл.инсп. Здравко Йотов и кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов очертаха по време на откриване на Приемна в ромския квартал на Ботевград. Нейното работно време ще бъде във вторник и четвъртък от 14.00ч до 16.00ч. Тя ще се обслужва от двамата квартални до момента – инсп. Ива Харитонова и инсп. Георги Георгиев. Двамата полицейски инспектори ще приемат в нея сигнали и жалби от жители на ж.к . Саранск“. Приемните дни и часове ще се променят в зависимост от обстановката, подчерта гл.инсп. Йотов. Приемната се намира на ул. „Хан Аспарух“ №27-29.

Решението за възобновяване дейността на съществуващата преди време приемна бе взето след проведени срещи, в рамките на един месец, на Началника на РУ—Ботевград с жители на квартала. След преценка и анализ нас изложените конкретни потребности на живущите и положителния ефект от постоянно полицейско присъствие в района бе създадена нужната организация. Проектът е реализиран с подкрепата на Община Ботевград и е в изпълнение на комплексните съвместни мерки на полицията и местната власт за обезпечаване на обществения ред и гарантиране сигурността и спокойствието на гражданите.

„Който и началник на полицията да дойде, без ваша подкрепа няма да могат да бъдат отстранени пороците. Трябва заедно да се постараем да ги предотвратим, най-вече разпространението и употребата на наркотици. Тук се разпространява нещо, което дори не е чист наркотик и трови вашите деца, които са и наши деца. Без Ваше съдействие и помощ, няма как да се справим. Градът и общината са близо 30 хиляди души ,а ние сме 50 души“, заяви шефът на полицията в Ботевград към присъстващите жители на квартала. По думите му това е лесен начин за придобиване на пари, но е за сметка на всички тях. Гл.инсп. Йотов сподели, че за 40-те дни, в които е сред жителите на ромския квартал другите нарушения са нарушаване на нощната тишина и саморазправите. „Има закони и те трябва да се спазват. Достатъчен е сигналът към нас и ние да задържим виновните лица, които да си получат заслуженото“, добави гл.инсп. Здравко Йотов.

Кметът Иван Гавалюгов заяви, че приемната ще изиграе своята голяма роля в по-добрата комуникация на органите на реда и живеещите в квартала. „При мен са постъпвали стотици сигнали за нарушаване на обществения ред от живущи в  квартала, тормозещи живущи в квартала. Общината има множество опции, но със съдействие на полицията тук това място ще стане по-спокойно място за живеене“, заяви Гавалюгов. По думите му до него е достигнала преди една година подписка на жители на квартала от разпространението на наркотици и подчерта, че именно този квартал в Ботевград е станал едно от основните депа за разпространение на наркотици не само в града, но и в региона. „Този проблем трябва спешно да бъде решен и да бъде приложена безкомпромисност от всички институции“, добави кметът на общината и отправи молба всеки сигнал да бъде подплатен с конкретно име.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *