Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Езиков център „Марконис“ откри за 17-ти път новата учебна година

За 17-та поредна година Езиков център „Марконис“, по стара традиция на Кръстовден, откри новата учебна година. Под звуците на Общински духов оркестър, с диригент Иванка Савова, бе издигнато знамето на „Марконис“. Обучаваните от най-малките и междинни нива получиха международно признатите сертификати на Университета Кеймбридж, които им бяха връчени от управителя на езиков център „Марконис“, д-р Николай Николов. Заради противоепидемичните мерки на тържествената церемония присъстваха ограничен брой ученици и родители, съобразявайки се със заповедта на министъра на здравеопазването. Освен маските, за всички присъстващи бе осигурен и дезинфектант, който огранизаторите се погрижиха да бъде използван от всеки гост непостедствено преди церемонията.Водосвет за здраве и благополучие отслужи Архиерейският наместник -Отец Борис Петров.

Поздравително слово към присъстващите отправи д-р Николай Николов, който изрази надежда, че за последен път откриването на учебната година ще бъде с маски. „Моля се за последен път не само в „Марконис“ да се отбелязва празник по този начин, защото за съжаление тук не са всички обучавани, които трябва да бъдат. Надявам се не само в  България, но и по целия свят този ужас, наречен коронавирус, да изчезне.“.

Управителят Николов сподели равносметката от изминалата учебна година. „Въпреки, че бе много предизвикателна и тежка за всички нас, за Вас и за целия свят, с общи усилия и много труд на един невероятно отдаден екип и едни страхотни трудолюбиви ученици и с огромната подкрепа на Вас- мили родители, успяхме да се преборим достойно с международно признатите изпити на Пиърсън и на Кеймбридж“, заяви управителят на езиковия център. Той съобщи, че през изминалата учебна година 88 ученици успяха да издържат успешно тези изпити. Няма нито един скъсан, а  оценките между Много добър и Отличен са малко над 80%.

Управителят Николов изрази надежда през новата учебна 2021/2022 година езиковият център да работи възможно най-дълго в присъствена форма, при спазване на всички санитарни изисквания. “Ако се наложи да работим он-лайн вече имаме подготовка и тренинг с он-лайн платформата на „Марконис”, но все пак истинският контакт, е живият контакт и социализацията на обучаваните“, подчерта управителят на езиковия център.

Д-р Николай Николов представи екипа за новата учебна година – преподавателите  Гергана Муховска (акредитиран изпитващ за изпитите на Пиърсън), Нийл Уотърс, Цецка Кирилова, Красимира Иванова (администратор), Десислава Владимирова, новите преподаватели – Радка Иванович и Славка Катранджиева.

След изпълнението на църковния ритуал Отец Борис заяви, че единствен езиков център „Марконис“ уважава църковните канони и именно на Кръстовден прави откриването на своята учебна година и то с водосвет и молитви за благополучие и успешно изучаване на чуждите езици. „Дай Боже заради това, което д-р Николай Николов прави на този ден , да се справят учениците и през тази година. Дано децата покажат още по-добри знания.“, пожела Отец Борис Петров.

По повод новата учебна година бе получен Поздравителен адрес от езиков и изпитен център АВО, с когото „Марконис“ е в партньорство от 11 години. Поради противоепидемичните мерки нямаше представител на АВО, както е по традиция всяка година. Поздравителният адрес прочете очарователната водеща Гергана. „Скъпи преподаватели и чуеници от езиков център „Марконис“, поздравявваме Вас и Вашите преподаватели по английски език за изключителния успехи на Вашите ученици от изпитите през 2021г. Резултатите, които децата показаха са повече от прекрасни! Много от тях са за по-всиоки нива, което е огромно постижение за тяхната възраст. Този успех не е изненадващ, като се има предвид безупречната работа на учителите както и качеството на преподаване във Вашето училище. Пожелавам на целия екип много здраве, вдъхновение и успехи „, се казва в Поздравителния адрес, подписан от Върбинка Хаджидимитрова от АВО платитенен изпитен център на Кеймбридж за България.

Празничното събитие завърши с Дунавско хоро, което д-р Николай Николов лично поведе.