Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Партиите не се разбраха за състава на 26-та РИК – Софийска област

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе консултации с партии и коалиции за определяне на състава на 26-та РИК – Софийска област за провеждане на избори за президент и вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември 2021 г.
Партия „Има такъв народ“ предложи председателят на 26-та РИК да е от тяхната квота, от коалиция ГЕРБ-СДС и БСП и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ също поискаха председателското място.
Демократична България и ДПС предложиха да заемат в комисията заместник председателски места.
„Има такъв народ“ настояха като първа политическа сила на последните парламентарни избори, да заемат председателското място. ОТ ГЕРБ-СДС заявиха, че председателското място трябва да се заеме от тях , позовавайки се на предишен опит на техните представители в комисията. БСП поиска председателското място със същия аргумент, а като алтернатива предложиха мястото на секретар на комисията да е от тяхната квота.
В хода на проведените разговорите съгласие за ръководството на 26-та не беше постигнато, а документите на партиите и коалициите ще бъдат изпратени днес в ЦИК.
Съставът на 26-та РИК се състои от 13 члена.

1 коментар на “Партиите не се разбраха за състава на 26-та РИК – Софийска област

  1. ИТН така се изложиха в двата състава на НС, че би трябвало да се срамуват от партията си и действията на нейните ръководни членове като Тошко Йорданов. ГЕРБ е отиващата си партия, но простащината и наглостта на нейните активисти нямат край. БСП са живи умрели. Ако Петков и А.Василев стегнат бързо редиците на своята партия,, 1/3-1/2 от по-младите червени ще се прехвърлят при тях. Нищо чудно ако ДБ не се коалира с ПрП, също да пострада с членската си маса. Христо Ив. вирна брада и се смята за бъдещ победител, а „костовистът“ А.А. смята, че отново идва времето на ДБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *