Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

35 възпитаници на „Марконис“получиха сертификати на международно признатите изпити на Pearson

Тридесет и пет  възпитаници на езиков център „Марконис“ днес получиха сертификати от международно признатите изпити на Pearson. Връчването им бе осъществено при строго спазване на въведените епидемични мерки – всички присъстващи бяха с маски, гостите бяха на разстояние един от друг, а преди началото на церемонията, присъстващите дезинфекцираха ръцете си. Тържественото връчване на сертификатите се състоя в градината на езиковия център.

Да припомним, че общо 88 обучавани на „Марконис“ се явиха на изпитите на двата изпитни борда, през изминалата учебна година  – 35 на Pearson и 53 на Cambridge, като успеваемостта на изпитите е 100% и всички 88 деца са заслужили своя сертификат. Това бе повод Управителят на езиковия център, д-р Николай Николов, да приветства всички присъстващи.

 „За съжаление нямаме шанс да празнуваме така, както сме свикнали, но повод за това е епидемичната обстановка. Искам да благодаря на колегите – г-жа Муховска, г-жица Владимирова, г-ца Кирилова, г-н Уотърс и г-жа Дакова за добрата подготовка на тези деца и брилятното им представяне“, подчерта д-р Николай Николов.Той заяви, че от 88 явили се на изпитите на Pearson и Cambridge няма нито един скъсан, като оценките между Много добър – 5 и Отличен – 6 са близо 81%.

„Много се радвам, че продължаваме традицията на високата успеваемост, въпреки обстановката в момента. Радостен съм и от факта, че всички свикнахме да работим дори и онлайн и имаме готовност, ако отново преминем в тази форма на обучение, да използваме нашата платформа.  От тук насетне пожелавам на децата да продължават да творят, защото работата им е творческа. На колегите – да бъдат себе си и да продължават да дават максимума както винаги!“, пожела д-р Николов.

Управителят на езиковия център  заяви, че маските няма как да отнемат свободата на учениците и преподавателите и изрази надежда, че те ще ги  направят по-силни и по-борбени! „Те в никакъв случай няма да ни попречат да бъдем себе си и да отстояваме себе си чрез знания, защото знанието е това, което ще направи децата ни не само достойни граждани на нашата държава, но и граждани на света. Основната ни мисия в „Марконис“ е децата да получат качествено езиково обучение, за да може в бъдеще да прилагат тези знания в работен и в академичен план и да могат да сбъдват това, за което мечтаят!“ , добави д-р Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *